Tolong Klik, Nak Pergi Bercuti :)

Friday, October 29, 2010

♥ malasnya ♥


huh td ja aku ckp nk kms bilik. bilik aku sjak 2 mgu ni dh xnmpk mcm bilik dh. selerak gle.. xtau la apa nk jd aku ni. dh jd pmls. bkn pe, men ngn kja byk ni.. lau kms pn kjp je.. jpgi jd blik.huhuhu.. tp papepn mlm ni gk aku nk kms... xtahan dh tgk... huhu

Thursday, October 28, 2010

♥ kL tower best ♥


KL TOWER !


Last week aku turun kl la.. nk jmpa buah ati pnya psl kn. so ari ahad tu kmi gi jln2 kt kl tower. msuk rm 38 sbb skali pakej msuk mini zoo or culture village. aku plih mini zoo sbb aku suka binatang..hehe. kita lyn je gmbr k...

pony ride at kl tower, 1st experience !


ada gaya tourist x ? hehe


klcc view from kl tower observation deck... nice ! welldone Malaysia ! proud to be malaysian !

sebok lak mt saleh blkg tu...

my b !


Then pas pnat gi kl tower, kmi pn ke pertama complex kl... b gian nk melalak. KAROK...mula2 bajet 10 lgu ja...tiba2 rasa enjoy sgt n b tmbh lg 10 lagu... best giler karok ngn b...lgu duet r byk...hehe.

bakal - bakal artis..huhu

♥ lama menyepi ( bz lorh ) ♥

huhu lama gk r aku xmenulis kt cni... bkn mls tp tsgt bz n pnat. bila ada masa, aku tido sbb aku tau wktu lain semuanya akan digunakan utk wt ass... huhu. k la dh byk event yg dh blaku tp blum aku ceritakan. satu2 aku akan updated k. tp ikut krajinan aku la ek...hehe

ermm 20.10.2010 ari tu aku ade explorace utk kls mandarin... xmenang pn.. penat tp enjoy la..


aku men'cover' smthing..haha


haha.. peace !


alamak, ketua lak ilang cian dia xsmpat bgmbr


my lovely girlfrens !


cheeseeeee !

Monday, October 18, 2010

♥ khidmat masyarakat ♥

hurm entry kali ni nk gtau aku kna ikut satu program iaitu khidmat masyarakat di kg gombak mukim 3 peserai, johor. program ni wajib attend actly sbb syarat lulus modul ni la kn.. mula2 mmg aku mls gle nk gi. xsonok lngsung rasa time duk kt uthm ni. kuar je u, mcm2 prasaan aku yela sbb xtau cmne penerimaan org kg kt sana kn..lgpun kitorg kna duduk ngn keluarga angkat. huhu..

tp segalanya beyond my expectation ! sonok giler siot.. rasa trharu sbb famili angkat mmg sporting abes, then puas ati dgn kitorg punya team work ! and then, semua program di handle sendirik oleh setiap ahli. best !

ni aku gtau secara detail tentatif kitorg kt sana :

SABTU, 16 OCT 2010

8.00 pg ~ berkumpul kt dataran anggerik uthm
9.00 pg ~ bertolak ke mukim 3 peserai
9.30 pg ~ berhenti mkn kt kdai tepi jln otw ke btu pahat
10.00 pg ~ sampai kt surau peserai kecil, ada perasmian program bakti siswa ( BAKSIS )
( penyerahan anak angkat kepada kluarga angkat )
11.30 pg ~ balik umah keluarga angkat ( bermesra2 la kn ) hehe
2.00 ptg ~ program bersama adik2 angkat kt surau peserai kecil ( siap main mcm2 game lg )
hehe
4.30 ptg ~ after asar, ada sukaneka kt ptg jalan zamrud..ni yg paling best bila ramai org kg
join..huhu


6.30 ptg ~ balik mandi, siap2 utk progm mlm plak
7.30 mlm ~ mlm lak ada progm marhaban n bzanji. then mkn dlm talam. suka2
8.30 mlm ~ settle utk hari ptama, balik umh, tgk tv sambil sembg2 dgn famili

AHAD, 17 OCT 2010

7.30 pg ~ senam robik kt jalan zamrud.. best..4 lagu kalau xsilap
8.30 pg ~ pemeriksaan kesihatan pcuma oleh klinik kesihatan bt pahat. as usual, BMI aku,
normal ! huhu
9.00 pg ~ sarapan pg
10.00 pg ~ bergotong - royong bersih surau n balai raya
11.30 pg ~ balik umah siap2 semua brg2
12.30 tgh hari ~ibu ajak pegi kenduri kawen, baju kurung xde, then ibu hadiahkan aku n kk ayu
bju sutera. bju masa ibu muda2..thx ibu !


1.30 ptg ~ berkumpul balik kt surau peserai. majlis penyerahan kembali anak angkat


2.00 ptg ~ bertolak ke dewan ape tah aku xigt. utk majlis perasmian penutup program khidmat
msyarakat adun semerah ( ada 5 seksyen berkumpul kt dewan ni ) masing2 muka dh
penat.
4.00 ptg ~ bertolak balik ke uthm !

p/s : bnyk lg gmbr2 yg aku nk tnjukkan tp tau2 je la kn blog ni mls nk upload byk2, so tmptnya kt facebook aku lah kn... klu nk tgk, just gi kt page aku. ada 131 photos psal khidmat masyarakat ni...

Tuesday, October 12, 2010

♥ aQuariA with my hONeY ♥

huh da lama x updated blog ni..dkt 2 mgu gk la..

sori r coz bz lately..
nk gtau aku kuar dating pada tarikh yg sangat cantik iaitu 10.10.10....

huhu aku kuar gi aquaria,klcc dgn my hubby..

best sgt leh tgk hidupan laut..
rasa tenang je.

mcm ada kt dasar laut je rasa. tq my luvly baby

coz sudi
tmankan bb jln2. n dia sgt suka dgn birthday

present yg aku kasik...
dia smpai nk nges sbb trharu.

dia xsangka aku tau apa khndak dia.
aku pun xtau la

mcm mna aku terdetik ati nk bg dia mp4 sony tu.


rupanya dia dh aim lama sgt2 dh cuma dia xterbeli je lg.

dia xsangka lngsung aku nk bg kt dia mp4 tu..huhu..


he really appreciate it ! suka gile tgk reaksi dia time

trima adiah tu..huhu..
luv u n always luv u my dear !

ni antara pic yg sempat di snap... tp sebenarnya byk...


just upload mana yg smpat je ye...

(^_^)

kt luar aquaria...

in the tunnel

b with the obor2 hjau

nice pic of turtle !

b dgn kuda laut ! b suke sgt kude laut tu !

ni paling best ! jaws ni lalu ats kpala je...huhu


berat ye syg..hehehe

we are in the sea...hehehe

with obor2


shark attack ! hehe


my luvly cayunk !


jam ni saje aku beli kasi kt die.. couple set.. casio... cun gle.. nmpk sporty sikit

and the last, ni la mp4 yg aku kasi as birthday present to my b... cntik kn... fav colour my b, purple


that's all for today, nnti aku ade gi bnda nk gtau tntg tarikh keramat 10.101.10 ni...



Sunday, October 3, 2010

♥ TasK ♥

hmm pnat le. just nk gtau task aku 4 this whole week !

iSniN : de retest geology seLaSe : tEst mAnDaRiN

rAbu :
submiT Assgnmnt keneGarAAn

&

pjuMPaAn gRouP TiTaS
khmiS : Quiz mAtH jUmaAT : mAtH CAD saBtu : bAliK kL smBUt BirThDaY my cAyUnK ! @ rELeAsE teNsiOn !

aHaD :

balik kOLeJ ( teNsiOn BaLik ! )


by,









Friday, October 1, 2010

♥ Mc D ♥

ari ni kuar gi summit BP... niat nk bli kamus mandarin. tp pegi byk kdai suma xdak..

hmm. so apa lg, melencong merata la..haha. lunch kt mcD coz dh lama gian nk

mkn mc Chicken..huhu.



dh dpt, kuar gi jln2 le. de bli cargigan itam, tshirt pink, n singlet cute...huhu.

pastu sempat survey2 jam, mp3,kamera...

suma tu tgh tgk2 hrga n pilih mna sesuai utk bg hdiah birthday b..

rasanya dh dpt pilihan. nk kasi mp3 sony kt dia.. 4gb...dlm 2rts lbih je...

minat cz wrna merah..huhu.. then gi the store, jln punya jln tup2

tnmpk patung kucing...ahh sudah, dh la aku ni

obses dgn meow... bsar lak
tu. hrga rm129.90...

dh la wrna mcm alex aku.haha. gtau kt b. b kata dia nk

blikn nnti..haha xtau la
btul ke x.. tgu n lihat je la.

tp klu dia xbli, aku da btekad aku nk jgk ! xkira ! haha.. tguuuu





leave your link here and i'll drop by