Tolong Klik, Nak Pergi Bercuti :)

Monday, February 27, 2012

Walimatul Urus Salmi & Suhaimi


Assalamualaikum & Salam Sejahtera buat semua,

Dengan ini saya ingin mengumumkan serta menjemput tuan & puan , saudara & saudari, sahabat dan sesiapa yang mengenali saya untuk memeriahkan majlis perkahwinan saya.

Tarikh : 08 April 2012
Alamat : No. 17, Kg. Padang Lalang, 34500 Batu Kurau, Taiping, Perak
Masa : 11pg - 4ptg

Semoga dengan kehadiran pihak tuan / puan diberkati Allah s.w.t dan dapat menyerikan lagi majlis saya. Insyaallah.

* Untuk tujuan penghantaran kad, sila mesej alamat anda.

SALMI BINTI IBRAHIM (013-6212295)

Terima Kasih, Wassalam...

Wednesday, February 22, 2012

Tanda anggota badan bergerak-gerak

hyep,

mata aku bergerak2 belah kanan sejak semalam. so aku xsedap ati, aku pun google la apa maksudnya, n dpt la mksud...mksudnya klu belah knn mksudnya kita akan bjumpa org jauh..patut pun mmg betul la sbb weekends ni aku nk jumpa encek tunang aku...( tp xleh pcaya sgt taw nnti jd syirik plak )..

ok, aku copy maksud anggota lain yg gerak2 jugak... kalau korg tgh cari bleh la rujuk ye..hehe...

Kepala

Jika kulit kepala bergerak-gerak, alamatnya anda akan mendapat pekerjaan dan sesuatu yang boleh membanggakan keluarga

Sekiranya kepala kanan bergerak-gerak menandakan anda akan dikhianati atau seseorang yang iri hati dan jika kepala kiri bergerak-gerak, seseorang itu akan mendapat harta atau pujian dari sahabat mahupun keluarga

Mata

Jika ekor mata kanan bergerak-gerak menandakan anda akan melihat orang yang jauh dan jika ekor mata kiri bergerak-gerak alamatnya anda akan mendapat sakit seperti demam atau penyakit-penyakit ringgan

Hidung

Jika hidung kanan bergerak ia bermaksud anda akan menemui musuh dan sekiranya hidung kiri yang bergerak seseorang akan terlepas dari bebanan seperti hutang

Telingga

Cuping telingga kanan bergerak-gerak menandakan anda akan memperolehi durian runtuh.Jika cupin telingga kiri pula menandakan anda akan bertemu dengan sahabat lama ataupun adik-beradik yang berjauhan

Bibir

Sekiranya bibir kanan bergerak menunjukkan anda berada dalam keadaan aman manakala jika bibir kiri atas bergerak menandakan anda akan menerima berita baik

Kedua-dua bibir bergerak menandakan akan bertemu kekasih

Lidah&Lelangit

Berlainan pula dengan gerak lidah ia memberi alamat anda akan memperoleh harta.Lelangit mulut bergerak menandakan orang itu mengalami masalah yang berpanjangan

Kerongkong

Kerongkong kanan bergerak menandakan anda dalam perhatian dan memperoleh kebaikan daripadanya.Sebaliknya jika kerongkong sebelah kiri menandakan anda akan memperoleh durian runtuh

Bahu

Gerak bahu kanan menandakan anda akan mendapat pertolongan jika kiri anda akan naik pangkat secara mendadak

Siku

Jika siku kanan bergerak alamatnya kebaikan jika geraknya lama pula maksudnya keburukan.Jika siku kiri bergerak maksudnya anda akan mendapat sakit

Telapak Tangan

Jika telapak tangan kiri bergerak menandakan anda akan memperoleh emas ataupun perak.Jika 4 jari tangan kanan bergerak menandakan harta akan diperolehi.

Telunjuk

Telunjuk kiri bergerak menandakan rahsia akan terbongkar.Kelingking kiri bergerak menandakan anda akan mendengar nasihat daripada orang jahat

Dada

Jika dada kanan bergerak menandakan anda akan mendapat kekasih.Sebaliknya jika dada kiri bergerak anda akan memperoleh ketenangan hati

Rusuk

Rusuk kanan bergerak menandakan terlepas daripada penyakit bahaya.sekiranya rusuk kiri yang bergerak seseorang akan memperoleh harta kekayaan

Pinggang

Jika bahagian kanan pinggang bergerak seseorang akan mendapat kebaikan atau kelebihan melebihi daripada anggota badan yang lain dan jika pinggang kiri yang bergerak anda akan memperoleh isteri

Kaki

Jika pergelangan kaki kanan bergerak menandakan ada orang yang berhasad dengki.Jika kaki kiri pula akan mendapat kebaikan

Jika kaki atau tapak kaki anda bergerak menandakan ada orang yang menaruh dendam atau anda akan mendapat kesakitan .Sebaliknya jika tapak kaki kiri yang bergerak anda akan memperoleh kekayaan

Sekiranya 4 anak kaki kanan bergerak menandakan anda akan mendengar khabar berita sakit.Jika telunjuk kaki kanan bergerak anda seorang yang berhati mulia.Kelingking kaki kanan bergerak menandakan anda akan mendapat pakaian baru


sumber : Rahsia

wallahualam...

Monday, February 20, 2012

review list my wedding

hyep !

memandangkan hari ni aku xda apa nk buat, so aku rajen betul nk menaip2 ni..

mlm ni aku nk review list wedding preparation aku yg xseberapa lg ni.. huhu... weddingnya insyaallah 8 april ni... waa tkut..

BAJU PENGANTIN L & P
BAJU NIKAH
PELAMIN
DOKUMEN NIKAH - aku dh settle tinggal pihak laki je blum gi..
sbb sijil kursus nikah dia salah taip ic no.
HIASAN BILIK TIDUR
MUA
BUNGA MANGGAR
TELUR (DOORGIFT)
GULA2 (DOORGIFT)
KUIH MUIH (DOORGIFT)
GOODYBAG
KAD JEMPUTAN
LANGSIR
HANTARAN
SPEAKER
KOMPANG
MARHABAN
CINCIN B
PENGAPIT L & P
KHEMAH PELAMIN
KHEMAH MEJA MKN PENGANTIN
KHEMAH ORG RAMAI
BUNTING/BANNER
KATERING

Yang merah tu semua belum lagi...huhu... takut...

hari pertama kuliah :)

hyep..

Hari ni hari pertama kuliah... jadual dpt dh.. so, aku masuk group F..jadual ok gk la tp yg paling best semua org dh xda kls mlm..hehe..

Td pg2 masuk kls highway kt DK3 Library.. Lec nama Puan Noorliyana... ok gk dia setakat ni... sporting je.. td lpas klas pun dia join mkn kt meja aku...hehe...sempoi gk r sembang ngn dia..

Yg xbestnya hari ni sempat masuk satu kls ja dri 5 kls..ni semua gara2 nk dftr subjek math 4.. actually dh dftr pun sem lepas, tp xmasuk dlm sistem. so kna wat balik, amik borg, cop PA then g amik t/tgn lec math tu...baru g dftr lek...

dh abeh dftr mmg penat r turun naik bas. so kitorg decide balik bilik tido haha..slamber ja..

xpa, first week kn...hehe...

p/s: ari first kuliah dh dpt assignment...(highway)..hntr next week :)

Tuesday, February 14, 2012

xjadi wat mini pelamin sendiri

hyep...

sblum ni ada entry aku tntang aku nak wat mini pelamin sendiri kn time nikah..

semalam aku g jumpa wedding planner aku... dh tmpah semua la pakej wedding kt dia.. hrga sgt berpatutan. maybe sbb aku amik pakej skali dua2 belah pihak, laki n pmpn so dia bg special promotion pnya... smlm pegi dgn encik tunang... dh pilih baju, pelamin, hiasan bilik tidur, hiasan meja beradab, red carpet n mcm2 lg la... mmg complete sume...skali makeup nikah n kwen dua2 pihak lg..

so, time nikah nnti pun msuk pakej skali mini pelamin n make up...senang citer dh..xyh aku pening2 kpla nk wat sendiri..lagipun aku bz nnti...hehe...

so, terima kasih sgt2 kat Kak Sha selaku wedding planner aku n butik Qasih Qismyra milik Kak Sha ni...suke sgt sbb kreatif :)

so, nnti tgk je k hasil tgn beliau :)

Sunday, February 12, 2012

D.I.Y Pelamin Nikah


Hyep !

Mlm ni nak citer lagi sal wed-prep.. acctually td ptg baru slesai kursus nikah, esok pg nk try settle psal urusan nikah plak ( borg2 )..

Encek tunang dh amik cuti esok..nk wat ujian saringan HIV n settle apa yg patut.

ok, skrg bkn nk cite sal tu, nk citer sal Pelamin nikah nanti.. time tunang dlu xsempat nk wat pelamin sebab mk ckp xleh beria sgt sbb ayah kn bru meninggal... so, time nikah ni aku bertekad nk buat jgk.

insyaallah aku akan nikah bln 4 ni masa cuti mid sem smggu... maybe tarikh yg dipilih 8 april 2012. so, kenduri nnti dua bulan kemudian, 03 jun 2012.. time tu cuti sekolah...hehe..

aku nikah nnti baju warna cream... Encek tunang yg nk wrna tu..dia xnk putih dia kata, so aku ikut je la...

aku dah ada cadangan utk pelamin mini time nikah nnti...dpt ilham dari c'enul.. cantek sgt pelamin tunang dia...so aku cdang nk wat mcm pelamin dia ni... tp myb beza sikit la dri segi corak kain kt belakang...


aku ni student lagi so bek aku gunakan duit dgn sebaiknya ye dak? kalau sewa dh dkt 4-5 rtus.. kalau diy maybe lbih kurg 2rts je kut... so, insyaallah, harap2 mnjadi la dgn adanya idea dri c'enul...

meh layan jap gmbr pelamin c'enul ni.. :)


*cantek sgt2 kn?

*c'enul dgn tunangnya... padan kn? :)


p/s : c'enul, sori ye copy gmbr c'enul... sekadar rujukan :)

Friday, February 10, 2012

E-day : Review Hantaran Pihak Lelaki


Hye !

Sblum ni bnyk dpt permintaan dri kwn..dorg suh review pasal E-day ari tu...maaf la lmbat...bz sikit ( sbnrnya mls) hahaha...

ok2, mula2 nk review pasal hntaran... ni hntaran dari pihak lelaki... ada 11 dulang xtermasuk cincin n cek (deposit)..

so, layan je la k..hehe


*sejadah

*Coklat

*Jambu ( dlm ni ada jeli a.k.a sumi)

*Udang Kara ( dlm ni ada gula )

*Telaga Coklat ( encek tunang buat sendiri )

*Buah-buahan

*Telekung ( Gubah jadi baju kebaya - kkk encek tunang gubahkn )


*Cup Cakes

*Al-Quran Tafsir

*Kek

*Sireh Junjung ( encek tunang wat jugak..last min dia kata..hehe)

*Yang ni cek ( deposit) xtermasuk hantaran ni...


Lagi satu, bekas cincin lupa nk amik gmbr...

p/s : ok, nnti nk review hantaran dari pihak aku pulak ye..


Thursday, February 9, 2012

D.I.Y Wedding Card

hye !

Terpikir pulak rasanya nak design sendiri kad kawen nnti... sebab tgk skrg semua kad kawen mahal2.. jarang dah ada yg harga 50 sen ke bawah kn?

Apa kata aku design sendiri kad kawen aku then g hntr kedai print. xpun beli kertas print je sendirik yek? ( mcm la rajen nk tgu dpn printer tu ) hehe...

so, tgk je la nnti...hehe...

Tuesday, February 7, 2012

2 weeks 2 days :)




salam,

xsangka dh 2 mgu 2 hari jd tunangan Mr. B...

rasa sekejap sgt...

next week (sabtu & ahad) nk gi kursus kawen ngn Mr. B kat Hasani Kamunting...

then isnin or selasa Mr. B amik cuti nk gi amik darah test HIV plak kt klinik kesihatan taiping...

then nk amik borang2 yg sepatutnya di amik...hehe... kt pjbt agama tepeng gk..

so dh settle suma tu baru leh tetap tarikh nikah bila ye dak? hehe...


p/s : xsabar lak rasa nk idup bersuami...hehe (gatal!)

leave your link here and i'll drop by