Tolong Klik, Nak Pergi Bercuti :)

Friday, July 27, 2012

Doa Buatmu Suamiku Kekasihku


Ya Allah
Kau ampunilah dosa ku yang telah ku perbuat
Kau limpahkanlah aku dengan kesabaran yang tiada terbatas
Kau berikanlah aku kekuatan mental
Kau kurniakanlah aku dengan sifat keredhaan
Kau peliharalah lidahku dari kata-kata nista
Kau kuatkanlah semangatku menempuhi segala cabaranMu
Kau berikanlah aku sifat kasih sesama insan

Ya Allah
Sekiranya suami ku ini adalah pilihan Mu di Arsy (Al Marfu’atun ‘Ilmi)
Berilah aku kekuatan dan keyakinan untuk terus bersamanya
Sekiranya suami ku ini adalah suami yg akan membimbing tanganku dititianMu
Kurniakanlah aku sifat kasih dan redha atas segala perbuatannya
Sekiranya suami ku ini adalah bidadara untuk ku di Jannah Mu
Limpahkanlah aku dengan sifat tunduk dan tawaduk akan segala perintahnya
Sekiranya suami ku ini adalah yang terbaik untukku di DuniaMu
Peliharalah tingkah lakuku serta kata-kataku dari menyakitkan perasaannya
Sekiranya suami ku ini jodoh yang dirahmati olehMu
Berilah aku kesabaran untuk menghadapi segala kerenah dan ragamnya

Ya Allah
Kau yang Maha Mengetahui apa yang terbaik untukku
Kau juga yang Maha Mengampuni segala kesilapan dan ketelanjuranku
Sekiranya aku tersilap berbuat keputusan
Bimbinglah aku ke jalan yang Engkau redhai
Sekiranya aku lalai dalam tanggungjawabku sebagai isteri
Kau hukumlah aku didunia tetapi bukan diakhiratMu
Sekiranya aku engkar dan derhaka
Berilah aku petunjuk kearah rahmatMu

Ya Allah sesungguhnya
Aku lemah tanpa petunjukMu
Aku buta tanpa bimbinganMu
Aku cacat tanpa hidayahMu
Aku hina tanpa RahmatMu

Ya Allah
Jadikanlah aku isteri yang disenangi suami
Bukakanlah hatiku untuk menghayati agamaMu
Bimbinglah aku menjadi isteri Soleha
Hanya padaMu Ya Allah ku pohon segala harapan
Kerana aku pasrah dengan dugaanMu
Kerana aku sedar hinanya aku
Kerana aku insan lemah yg kerap keliru
Kerana aku leka dengan keindahan duniamu
Kerana kurang kesabaran ku menghadapi cabaranMu
Kerana pendek akal ku mengharugi ujianMu

Ya Allah Tuhanku…
Aku hanya ingin menjadi isteri yang dirahmati
Isteri yang dikasihi
Isteri yang solehah
Isteri yang sentiasa dihati
Amin Ya Rabbi Allamin..


# Hampir 4 bulan bergelar isteri. dan dah 5 minggu hidup bersama. Love u B...

 *** credit to kak irine nadia

Wednesday, July 18, 2012

Wed. Review : Pelamin

Hyep... hari ni nk cite psal pelamin pulak...

Kisahnya, aku nk sangat wat pelamin kt luar rmh sbb bg aku, aku rasa semua org boleh tgk aku bsanding nnti kn..klu dlm rmh sempit sikit...panas pulak tu, nnti org mls nk berhimpit2 masuk tgk..

Tapi mak aku sikit pun xsetuju tau. nk jugak wat pelamin kt dlm rmh...But setelah diyakinkan oleh kakak dan adik aku, mk aku ikut je la..

Pelamin aku xla besar mna pun.. just ada platform n dipasang frame segiempat kt tgh2.. tepi pulak pasang 2 panel kiri n knn... tapi aku puas ati sbb aku nk pelamin yg nnpk bnyk bunga and kk sya ( wedding planner ) berjaya wat seperti yg aku nak.. cuma satu ja, warna scallop kanopi aku xikut kehendak aku..

Actually aku nk warna hitam dgn merah terang tu, tapi masa pasang tu aku tgk org dia dtg psang wrna merah not maroon.. so aku msg kk sya tnya knp bkn merah terang. then kk sya tepon balik mntk maaf..dia cuma ada wrna maroon tu ja..tp kt kanopi pelamin tu wrna merah..kt kanopi meja beradap tu je wrna maroon.. so apakan daya...aku trima ja.. aku ni jenis xcerewet sgt pun..huhu

Pelamin kt rumah aku, temanya wrna merah hitam putih... ni la hasil tangan kk sya...superbb...

suka sebab banyak gk bunga...
  
dari tepi..
  
me n hubby...
 nampak penuh dgn bunga kn..hehe

Ok then ni kisah pelamin kt rumah hubby plak masa majlis bertandang... xdak apa maslah cuma kk sya dtg pasang pelamin waktu mlm n rmh hubby kurang pencahayaan...so, quite challenging gk la kk sya time tu...pelamin rumah hubby pun kt luar gk..kt kanopi luar rmh.. hehe...tp kk sya n crew sgt bgus.. dorg wat mantap punya... sgt cntik...huhu...

tema light green + pink


Ni la hasilnya ...

Suka sgt sbb kaler die sweet n fun 

 
me n hubby yg tutup mata..

that's all about my singgah sana... :)

Tuesday, July 17, 2012

Wed. Review : Hantaran

Nak review pasal hantaran plak. Actually ada kisah di sebalik hantaran ni..huhu.. Biasa la kalau time kenduri majlis kawen ni mesti ada ja yang xperfect kn.. time majlis aku ni hantaran la yg slack..

Kisahnya macam ni, aku buat pelamin kt luar rmh...kt kanopi kt luar rmh. So, masa rombongan pihak lelaki dtg, family aku lupa nk bwk keluar hntaran aku ni. aku lg la xigt apa kn dh atas pelamin..

Hantaran dari pihak laki dorg letak kt tepi pintu, ada la fmily mmber aku bwk masuk letak kt ruang tamu. Tapi nak dijadikan cite, hantaran dari pihak aku dorang xkeluarkan. adoii...

Then dh selesai bersanding, mkn n amik gmbr suma, rombongan lelaki pun balik cmtu je..yg dorang pun xde sape tanya. xteringat jugak ke ape xtau la..

Bila majlis dh slesai baru one of my family member ckp dorg terlupa bwk keluar.. so, apa bleh buat kn.. penat je hias cantik2..huhu..

Tapi disebabkan rmh xjauh pun, aku suruh kawan hubby aku bwk balik rmh hubby aku ptg tu.. tp xtau la rombongan dorg sempat tgk ke x hantaran dari pihak aku tu..hehe..

itu le kisahnya... Silap aku jugak xletak meja tepi pelamin tu. kalau x, letak je siap2 hantaran aku kt situ.nnti tukar je kn..huhu... xpa la, benda dh lepas pun =) itula bahan nk gtau anak cucu nnti pun kn..kenangan....

So, nk review sikit hantaran kedua belah pihak...

Dari Pihak Pengantin Perempuan ( aku le tu )..tema merah hitam putih

 Dari pihak aku aku kasi 7 dulang. Pihak lelaki kasi 5 dulang.. Tapi malangnya aku cuma ada gambar 5 hantaran ja dari pihak aku.. lagi dua hantaran iaitu buah dan sireh junjung xtau knpa xda...nnti aku try cari kt sapa2...upload later k...

 Jam tangan jenama ALBA

 Kacamata jenama RAY BAN

 Facialcare jenama LOREAL men expert

 Kasut jenama CATERPILLAR

Wallet jenama RAY

Then dari pihak pengantin lelaki, tema hijau putih


 Ada 5 dulang semuanya ada gambar..

 Jam tangan jenama ALBA

 Beg tangan jenama SEMBONIA

 Kasut (heels) jenama BONIA

 Purse jenama SWISS POLO

Facialcare jenama LOREAL paris

So, ni la hantaran aku masa kawen ritu, hantaran bawak time resepsi je..majlis bertandang xbawak dh..huhu...


Wed. Review

Salam semua readers :

Haha mesti korang tgk tajuk entry tu korg ckp apa la dh basi baru nk review kn.. maklum la dh 3 bulan dh wedding aku ni berlalu.

Tapi lantak la.. ni blog aku n wedding aku. ada aku kesah kome nk ckp apa pun..haha..

Saje la nk wat entry gk..nnti dh lama2 bila baca balik rasa sweet ja kn ada kenangan mcm ni, tgk gmbr2 lama ye dak? huhu.. k2, xnk bebel pjg2...

Sila amik nafas  panjang2 sebab entry seterus terusnya adalah mengenai wedding aku ja :)

WEDDING REVIEW :

Monday, July 16, 2012

Pencarian Super Bloglist 2nd Half Year 2012 by Blog Fadzmie.



Salam...lama dh rasanya xjoin GA or Segmen ni... zaman bujang2 dulu rajen la.. tp kali ni tetiba rasa teringin plak nk join segmen blog Fadzmie ni.

syarat2 nk join segmen ni sgt la mudah.. ikut ye step kt sini.

1. Follow blog die dgn klik "LIKE" kt Facebook atau Twitter.
2. buat satu entry ringkas... mcm aku ni ler..
3. tampal banner di ats n link ke entry beliau.
4. tarikh tutup 1 ogos 2012.

mudah kan?? try la.

kehidupan bersuami superb best

Salam...

Dh lebih 3 bulan bergelar isteri kepada Mohd Suhaimi.. dan dh 3 minggu tinggal bsama kt rumah sewa di Tmn Mas, Kg. Koh, Sitiawan.

Tapi minggu ni hubby xda..kena gi kursus induksi selama 5 hari.. hari ahad hari tu pg2 driver dtg amik kt rmh..brtolak ke PD kul 7pg... kul 1.30 tghri hubby call ckp dh smpai..

Minggu ni hari ptama kt opis agak boring tnpa hubby.. kalau tak, time minum pg, lunch tghari kompem hubby ajak kuar minum xpun balik umah masak tghari kt rmh... tp ari ni aku still balik rmh gk tghari sbb mak aku ada n mk aku msak tghari nnti..

Rindu hubby sgt2...baru 2 hari je hubby tgl.. mcm mna la nnti nk bjauhan balik dgn hubby selama setahun..ahh tu pkirkn kemudian..haha..

  
gmbr kt ipoh...program marhaban ya ramadan,anjuran jps perak. penceramah org kg aku n hubby jugak, ustaz kazim hj elias. segak berbaju batik dua2 org ni..hehe
 
Hidup dgn hubby sgt seronok.. rasa disayangi teramat sgt. kita kenal perangai sebenar diri masing2... ada orang tnya "best ke kawen?" jawapannya,

                                   "SUPERB BEST !!!"

Dengan dia la kita nk gadoh, nk main kejar2, nk merajuk2, nk pujuk2, then gaduh blik, merajuk balik,pjuk balik, mcm2 la... n yg baling best, dia la jadi imam masa solat kita n dia jugak la teman tidur kita hari2...

Setakat ni mmg indah sgt kehidupan berumahtangga ni... Semoga kebahagiaan ni akan berkekalan hingga akhir hayat insyaallah...

#5 mlm ni mk n adik temankn aku tidur... tidur skali dlm bilik aku :)


Tuesday, July 3, 2012

Intern =)

Hyep !

Almost two weeks of intern.. kt JPS Manjung, sama opis ngn hubby.

Masuk minggu ke 2 dh.. apa yg aku belajar, ada la sikit2... pasal saliran, pasal jalan pertanian...hehe.


Japgi kul 11pg ni nk gi site lagi ngn hubby. tgk flap gate ( pintu air ).

Erm so far seronok sgt hidup ngn hubby. ngadap muka dia ja..haha..

on da way gi keja..hehe...muka tanpa make up..

tapiiii...

Next week hubby kena g kursus kt PD seminggu...waa xbestnya.. nk ikut xleh xdak cuti.haha.

Xpa la..ajak my mummy temankan.

k la, thats all serba sikit pasal intern. updated later k.



leave your link here and i'll drop by