Tolong Klik, Nak Pergi Bercuti :)

Thursday, March 31, 2011

perlu ke ikut ckp BF ?


hyep mula2 nk igtkan kt korg yg tajuk entry ni xda kena mengena dgn yg idup ataupun yg dh xda ok ?

huk3... sja la borink2 td sy surf sana surf sini jln sana jln sni dlm en. google.. then tjumpa la satu forum tu ckp perlu ke ikut ckp boyfriend ? so sy pun borink2 sy nk kasi le pendapat sikit ye...

hmm pada sy xsemua perkara kita perlu ikut ckp since kita belum ada ikatan yg sah kan. tp kalau bg kita apa yg dia ckp tu membawa kebaikan why not kita ikut. tapi apa2 pun yg penting kita perlu refer pada parents n famili dulu. then apa salahnya mintk pendapat bF jugak kan.


Tp yang paling xbestnya ada jugak di antara wanita2 kt luar sana yg terlalu mengikut kata2 si lelaki ksygn itu. suruh diet, dorg diet sampai bermati-matian konon bF xsuka gemok. then kalau BF xbg kawan dgn sesorang tu, dia ikut jugak, putus sahabat... kn dh menyakitkan hati kawan dh tu. ada jugak sampai mintak pendapat BF nk pergi mkn kt luar. Bf xkasi,xkuar mkn. mkn megi je kt umah. sanggup ke korang ?


Hmm kalau sy, sy pun ada jugak ikut ckp Mr. B tp sy dh tnya jugak pendapat kwn2, n parents. tp sebenarnya Mr. B ni jenis xkesah.hahaha. kalau sy mintk pndapat dia pn, dia suh sy pikir balik je sendiri apa buruk baiknya. hik2... dia xksh sy nk kuar ngn sape, kwn ngn sape, tinggal ngn sape as long as sy xmenipu,xjujur n xsetia. itu je. =) Mr. B sgt memahami sy....hehe

ok berbalik kpd topik tadi. memang la kalau kita ikut ckp bf tu menunjukkan kita ke arah patuh akan dia bila kita kawen nnti but korg kena pikir la arahan dia tu boleh buat korang merana atau bahagia? jgn la sampai korang nk kwn dgn sape, idup dgn sape pn dia yg kena tentukan n korg ikut je ckp die.. no no no ! xboleh mcm tu. selagi kita xberkahwin dgn dia kita masih ada hak ke atas diri sendiri n pilihan kita ok.

papepun, u all pikir dulu jgn main ikut je ckp dorg k.. kalau ke arah kebaikan go on tp kalau ke arah keburukan atau kemudaratan, xpyh la ikut k. biar je dia merajuk skjp..hehe. kalau dia syg korg, nnti dia pujuk balik la tu =)

p/s : Mr. B jgn mrh ye? sy tetap syg awak ! hehehe..


Wednesday, March 30, 2011

teletubbies ?


hahaha mesti korg pelik kan nape tjuk entry aku psal teletubbies. sje la td on9 fb. tgk nmpk profile pic mmber aku sorg ni dia tukar buh teletubbies 4 ekor. korg knal x teletubbies? ala binatang comey yg ade 4 kaler tu...cute giler ahh ( eh binatang ke org ek? konpius plak aku hahaha ) xksah la.. jnji cute..

ni le teletubbies kpd sapa yg xkenal...hehe

ala teletubbies ni kn kartun dlm tv tu strt zaman aku kecik2 smpai la skrg duk beso tu jugak deme. hahaha. aweks mude kot. k2, pe aku melalut ni.

sebenarnya nk cite sal teletubbies ni coz ade sorg mamat ni dak kelas aku... nama dia en hafeez..haha xpasal2 lak ko femes kt blog aku ye hafeez mlm ni. dia yg mula2 pgil aku dgn teletubbies ni.


salah sekor dri teletubbies ni la..


ce korg teka yg mana satu dia samakan aku?



dari kiri : tinky winky, dipsy, lalaa, po
( dh mcm gmbr dlm mjalah sek plak.hehe )

ade ke ptut dia pgil aku ngn nama salah sekor deme ni. ish xptut2. smpai sekarang die still pgil aku ngn nama tu. siap pengaruh kwn2 die lg. xpe aku redha je sbb teletubbies ni comel.kn2 ? !

hah ni la dia pgil aku. smpai skrg dia pgil aku ngn nama PO merah yg comei ni..hehe.nseb baik PO comey.kikiki

ape PO xcomey? eh ce tgk yg ni plak

haa comei kn? hehe

hahahaha. tp ! haa ada tapi... aku pun dh mula menggelarkan si hafeez ni dgn salah sekor dari teletubbies ni jugak..hahaha pdan muke ko. tp aku amik yg kaler lain la...kekekeke... nk tahu? tgk kt bwh ni...hehehehe...

jeng3x !


DIPSY ! hah amek ko... dipsy paling xcomey... eh tp anak buah aku paling suka dipsy ( hmm heran sebentar ) ahh xkisah la..time aku kecik2, aku paling xsuka dipsy sbb dia gelap xmcm dorg 3 ekor tu..hehe.


eh memang semua teletubbies ni gemok ye? haha..chubby la bkn gemok...xbaik...

hmm ade gi salah satu character aku igt yg slalu muncul lau dlm cite teletubbies ni...

aku panggil die baby tele sun...hehe..
dia gelak mmg cute... dia pn smpai skrg xbeso2...duk baby tu le jugak..hehe

ok la, itu je aku nk cite sal teletubbies ni..da ngntuk...jom tido...nitez


Monday, March 28, 2011

♥ .hangout.with.my.deary. ♥


huhu penat sungguh melalui satu minggu yang banyak kerja n test. dh lepas test, terpikir plak sgt rindu sama Mr. B. so, ajak Mr. B kuar jalan2.

kuar gi Time Square. mula2 masuk theme park. siap Mr. B nk muntah lagi naik dizzy izzy. pusing punya pusing sampai pening..haha. best. puas ati sebab leh jerit kuat2 kt atas tu. Mr. B jgn ckp r.. siap sempat lg bertaubat masa kt atas tu. haha. antara perkataan yg sempat aku dgr, " turun la... dh taubat lepas ni... xmau dah naik tgi2 ni... " owh dh duk atas, dh gayat baru teringat nk taubat ye..hahaha lawak tul la Mr. B ni...hehe..


Then, kuar dari theme park rasa cm awal lg. so lepak lak kt archery TS jugak. aku xnk memanah sbb xkuat kot nk tarik tali tu. so, Mr B sorang je yg memanah. not bad.. hehe. ade 2 arrow yg tersasar xkna board. lg 10 mantop beb..haha..



Lepas tu, rasa still awal, so ajak Mr. B main bowling plak... mula2 main 1 game, then Mr. B rasa xpuas. dia mintak tambah lg satu game..haha.. game pertama Mr. B menang then game kedua sy menebus kembali kekalahan..haha... so, seri la kitorg dua...







dh penat main bowling kitorg pun balik la...

esoknya tu dh masing2 nk balik ke destinasi masing2..huhu. sy ke Batu Pahat, Mr. B ke Manjung... so berpisah la kt TBS... stesen bas yg cntik cm airport tu..huhu baru first time smpai sana. baru siap le katakan.

so, next month insyaallah aku balik kg seminggu. sempat lg jumpa ngn Mr. B...hehe. nk ajak Mr. B mendaki Bukit Larut lak la.. lama dh xmendaki sama2..huhu..

p/s : mish him ketat2 !

salah paham ? huhu

alamak dorg dh salah paham la..hehe..

Sy kn anjurkan GA sempena 2nd year anniversary kmi next month..eh dorang yg join ni ade yg salah paham.

dorg igt wedding anniversary . hehe sy belum kawen lg ye... ini anniversary sy couple ngn die dh 2 thn..hehe... sori ye kpd sape yg dh salah phm tu. =)

ade yg panggil sy PUAN SALMIE lg tu..hehe xpe.. doakan la ye.. insyaallah dh xlama lg dpt la tittle PUAN tu..hehe

Tuesday, March 22, 2011

♥ 1st GA Sumimie - hadiah utk Mr. B ♥

assalamualaikum semua...

xlama lg 2nd year anniversary saya n Mr. B (20 april 2011)

dh pikir mcm2 la tp xde idea. xtau nk kasi hadiah ape yg sgt

bermakna n yang boleh wat Mr. B sgt menghargai...

hehe... xsemestinya mahal kn ? so sy nk mintak pendapat korg la.

kalau berminat boleh la join. saya akan kasi la cenderahati kt

idea sape yg saya rasa sgt kreatif n bleh wat sy touching...hehe...

nanti sy akan hadiahkan korang seekor teddy bear yang sgt cumel ok !

So, senang je cara2 nak join. tgk kt bawah ni ye =)



SYARAT-SYARAT YANG PERLU DIIKUTI :




1) buat satu entry, dan letak title "hadiah utk Mr. B"

2) dalam entry tue, letak sekali banner yang dekat atas tue

3) pastikan entry tu mengandungi cadangan korg kpd sy adiah ape yg boleh sy kasi kpd Mr. B sempena anniversary kami)

4) korang follow blog saya ni ok =)

5) then tag la 3 org mmber korg join GA ni ye n pastikan korang link kan entry ni kt blog dorg.

6) lepas dah buat entry semua, korang tinggalkan link korang dekat entry nie okey

7) giveaway nie akan berlangsung selama 3 minggu sahaja. tarikh tutup ada dekat banner tue

itu je syarat2nya ! senang kan ! so tgu ape lg jom join kwn2 !


Sunday, March 20, 2011

DOA UNTUK KEKASIHKU

DOA UNTUK KEKASIHKU


Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Ya Allah...
Seandainya telah Engkau catatkan...
Dia milikku tercipta buatku...
Satukanlah hatinya dengan hatiku...
Titipkanlah kebahagiaan antara kami...
Agar kemesraan itu abadi...

Ya Allah...
Ya Tuhanku yang Maha Mengasihani...
Seringkanlah kami melayari hidup ini...
Ketepian yang sejahtera dan abadi...
Maka jodohkanlah kami...

Tetapi Ya Allah...
Seandainya telah Engkau takdirkan
Dia bukan milikku...
Bawalah dia jauh daripada pandanganku...
Luputkanlah dia dari ingatanku...
Dan periharalah aku dari kekecewaan...

Ya Allah ya Tuhanku yang Maha Mengerti...
Berikanlah aku kekuatan...
Menolak bayangannya jauh ke dada langit...
Hilang bersama senja yang merah...
Agarku sentiasa tenang...
Walaupun tanpa bersama dengannya...

Ya Allah yang tercinta...
Pasrahkanlah aku dengan takdir-Mu...

Sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan
Adalah yang terbaik untukku...
Sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui...
Segala yang terbaik buat hamba-Mu ini...

Ya Allah...
Cukuplah Engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku...
Di dunia dan akhirat...
Dengarkanlah rintihan daripada hamba-Mu yang daif ini...
Jangan Engkau biarkan aku sendirian...
Di dunia ini mahupun di akhirat...
Menjuruskan aku ke arah kamaksiatan dan kemungkaran...
Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman...
Agar aku dan dia sama-sama dapat membina kesejahteraan hidup...
Ke jalan yang Engkau redhai...
Dan kurniakanlah kepadaku keturunan yang soleh dan solehah...

Ya Allah...
Berikanlah kami kebahagiaan di dunia dan akhirat...
Dan periharalah kami dari azab api Neraka...

Amin...amin...Ya rabbal 'aalamin.

CREDIT TO TENTANG CINTA



Saturday, March 19, 2011

tension n stress dgn keje yg bertimbun2

perhatian : ini adalah luahan ketidakpuasan aku n luahan ketensionan aku.. anda xpyh bca n komen pn xpa. sekadar nk luahkan ja...huhu


adoiii stress betul la dgn keja mekanik bahan ni.. bnyk btul assignmntnya. dh la kna wat CQI pastu kna wat lg assignmnt. dgn isnin ni kuiz lg. arrrggggghhhhhh tension siot r ! bknnya sbjek ni ja.. belambak lg sbjek lain yg nk di pikir.

adoiii tension2 ! nk mandi n then turun mkn dulu la...baru tenang sikit nk wat ass... huh ! dh xda mood nk studi...terlalu stress..kalau la dpt keje gov, mmg aku bhnti bljr dh..hmmm =(


Friday, March 18, 2011

kegilaan mengedit gambo




hah lawo x gmbr atas ni ? guess what? huhu

hehe kata ja kan bnyak keja tp xreti2 lg nk wat. asyik2 ngn on9 ja... hehe td aku edit gmbo... sja nk tukar netbook wallpaper aku ni. dh lama pkai gmbr aku n mak kt penang ritu. so aku edit la plak yg baru. skrg mood tgh rindu sama si Mr. B... so aku pun edit la gmbr aku bsama dia. so leh la ari2 ngadap gmbo dia kn...hehe.. ala kjap je ni..nnti aku tukar gmbo leh pulak la..kekeke....


hah dh apply kt netbook pun...
hehehehe....

p/s : ade bnyk koje tp wt mcm xde... ish3 !

kebizian melanda



hurm td baru lpas jumpa dgn alias n yati. bincang pasal projek C & I. adoii manyak btul la keja mgu ni... takut plak rasa.

lepas balik meeting td cadang nk kuar gi parit raja join yati, ija n fizah. tp pkir2 balik tkt penat mlm ni ada kls ganti mekanik pulak. adoii.. so tpksa batalkan niat tu.

then dok sja td, terpikir apa benda la keja aku. bunyi mcm bnyk td xnmpk jelas. so aku amik masa then aku listkan semua task2 aku.

then ALAMAK ! takuttnya rasa bila tgk list tu. tersgtlah bnyk keja yg perlu aku settlekn.. mcm2 r.. ( test, assignmnt, present n bla bla bla lg la )

adooiii...
rasanya ni la time paling stress aku kt uthm ni kot sepanjang aku study kt cni. smpaikan aku nk tepon mk n msg dgn Mr. B pun xda masa tau...

hmm japgi ptg lah lpas jumaat call sama mk n B.
rasanya lpas ni dh jarang kot updated blog. mcm2 nk kna settlekan ni. pejam celik pjam celik ada lg sebulan je nk final dh. kejap je rase...hmmm...

xpe la. lpas abeh final nnti ingat nak spent time masa dgn my B. kita jln puas2 ye syg... sori sgt xleh luang msa dgn B wat masa ni...

k la, ni antara task aku this month n next month.. korg tgk je la smbil bersimpati dgn aku...huhuhu



ade 17 task utk aku...belum lg ntah2 ada pape penambahan lg dari lec. adoiiiii

kenapa la student selalu dibebankan dgn keje yg belambak2 ni...haih sabo je la...

Thursday, March 17, 2011

CONTEST KUCING PALING COMEL

hyep... huhu smlm aku ternampak contest utk kucing paling comel. masa tu aku tgh bjalan2 kt blog org. then bila nmp contest ni xpkir pjg trus decide nk join ( biasa la aku kn memang terlalu obses kalau melibatkan meow2 ni ) aku kn cat's lover...huhu..

k la, actually aku pn penah terpikir nk wat GA psal meow ni tp si encik APIS ni lg awal telah merealisasikan impian aku ni..xksh la...hehe..dia wat dulu so aku join je la..hehe.

ok apa yg dia nk, simple n pimple jek hahaha :


1. Letakkan gambar di atas di dalam blog anda bertajuk CONTEST KUCING PALING COMEL, kemudian link kan ke apisv3.blogspot.com
ok DONE ! ( eh ! kucing dia mcm kucing aku la , hehe )

2. Seterusnya letakkan/tangkap gambar kucing anda atau kucing jiran anda atau kucing di kedai pakmat mahupun kedai rostam tukang jait.
ok, ni satu2nya kucing kesayangn aku wat msa ni sbb dia ja ada kt umah aku ( hak3 ! )


ni masa dia dlm umo sebulan lebih ( cute kn hehe )


ni pun masa dia kecik gk...


hah ni ada yg latest ada yg time dia kecik...

3. Tinggalkan link contest anda di dalam komen di bawah
DONE jugak !

4. Macam biasa, setiap peserta kena follow blog apisv3.blogspot.com ;)
DONE ! huhu aku follower dia yg ke-1004 (ramainya follower dia ) huhu bila la blog aku leh jd cm dia..

5. Akhir sekali, tag kan 3 orang member blog anda yang anda rasa diorang berminat untuk join.

aku nak tag yg suka kucing gk :

adek aku
( nk tau gk kisah pasal techik lg skali ) haha
nusha
( mmg dia suka kucing gk ni )
rean
( err xpasti dia ada kucing n suka kucing ke x ) hehe

ok tata.. gud luck kpd sesapa yg join !

P/S : SAYANGILAH MEOW ANDA !



Sunday, March 13, 2011

singapore itu best



hah ni dia gmbr2 tyme aku gi singapore. wlupun agak berhabuk ( sebab dh 8 ari lpas aku gi ) baru nk upload.hehe... ok lyn je la..huhu









cm biasa, nk tgk yg selebihnya, klik kt SINI hehe....

kenduri @parit sulong, bt pahat

huhu ari ni kaktie kawen lg. ceh mcm bnyk kali kwen plak kn... mjlis smbut menantu kt belah pihak lelaki. kt pt. jawa, pt sulong,bt pahat,johor.... ok, aku xdpt jadi pengapit disebabkan aku demam n xsht. batuk yg teruk ok. klau aku jd pengapit jwbnya duk berlagu la atas pelamin tu nanti. hoho. xkisah pn. nnti2 leh jd lgi..hehe.. ok la, ni ada gmbr kktie kwen. gmbr aku xsempat nk transfer lg. ade kt adek aku..huhu.. len kali je la k !



cam biase, nk tgk selebihnya klik kt SINI


Monday, March 7, 2011

maap ! xde time lagik nk hapdep blog !

adoi nk updated blog pn xsempat. bnyk btul la kje utk mgu ni. aku kna settlekn jgk dlm mgu ni sbb hjung mgu ni nk balik jmpa yg tersyg ( mak, ayah, techik, n ofcoz MR B ) huhu...

n yg paling xsabarnya, aku akan jd pengapit weekends ni ! huhu... nervous doe :) tgu la nnti citer slpas aku jd pengapit tu ye..

oh lupa ! gmbr2 aku ke singapore pn xsempat lg nk upload.tguuu...

Wednesday, March 2, 2011

♥ aku pemegang diploma kejuruteraan awam PSAS ♥

huhu dgn rasminya aku dh bergelar alumni PSAS ok... aku dh konvo pada ari isnin lpas... ni la antara detik2 kegembiraan aku 2 ari lpas...lynnn....zassss


bunge adiah dari mak & adik

bunge sponsor by mak & adik, mR B, kaktie...hehehe manyaknya dpt...












hehehe manyak kan gmbr ? lau tgk kt -----> SINI lg bnyk....hehehe







leave your link here and i'll drop by