Tolong Klik, Nak Pergi Bercuti :)

Tuesday, February 22, 2011

♥ my birthday present ♥


ok aku baru balik dri kls kej pmbinaan ni mlm ni... adoii boring2... ok la

mls nk cite psl tu... mlm ni nk gtau psal birthday present aku.


aku dpt teddybear dlm mug n birthday card... tQ sgt kpd yg bg ni iaitu

roomate aku kak dayat, cuya , n wani... tQ babe! u guys rock! hehe...



aku buang undi...hehe



haha aku dh cukup umo utk mengundi...

ceh padahal sebelum ni umo form 1 pun aku dh mengundi dh.

pengalaman mengundi ni sejak dari form 1.

aku sek kt mrsm so mrsm memang mengamalkan kempen

pilihanraya n buang undi ni

cuma xde la secanggih kt uthm skrg coz buang

undi sini on9 je.. dulu pakai manual je...hehehe....

ok prosesnya mmg sama ja dgn sekolah dulu...

proses penamaan calon, then manifesto

( time ni la nk dgr jnji2 dorg...hahaha )

ok then kempen2

( mmg rimas dgn poster2 yg terlalu byk..huhu)

smpaikan nk jalan pun kna menunduk bwh tali ni ape kes??? huhu.



n lastly proses buang undi...

( kalau korg nak tau, si artis kak ana raffali tu dulu aku

de undi dia sebagai Badan Wakil Pelajar (BWP) hehe

nk glamer jgk aku ni...haha..dia dulu Biro Puteri ye...

siap bdk laki kna mrh ngn dia coz bising kt surau...

hahaha padan muka korg ) ok sambung balik..dh menyimpang merata dh ni...

ckp pasal undi, pergh nk bkk cite la ni, kat sek dulu penah wat undi rosak..

haha jahat kot..masa tu dh agak besar dh...otai la katakan... jht2..sbb yg

jd wakilnya kawan sebaya ja.. so cm xnk buyers, i wat la undi

rosak..wahaha..tlg jgn ikut prangai sy ye kwn2...xbaik.. masa tu xpndai

pikir lg wlupun dh gedabak..haha..sekarang ni aku dh baik...dh rasa

bertanggungjawab...

aku dah dftar dh undi mengundi masa thn lepas..semangat kot ! haha...

kt UTHM ni aku suka r sistem ni sbb kalau xpilih cukup calon, anda xboleh

submit undi tersebut.. that's mean, xkn ade la undi rosak kn? kalu

xdtg,mknanya xundi la.. so kebarangkalian hanyalah 50-50 iaitu mengundi

dgn cara yg sah atau xmengundi lngsung...huhu..hebat2 ! kalau nk apply cara

ni kt pilihanraya parlimen xsesuai kot wlupun agak menyenangkan sebb

tokwan2 kita ada yg bkn celik IT ok....hehe..... ok lah, smpai sini je..

smpat updated ni sbb kls hbgn etnik batal...hehe.. so mau tido cz mlm ada

kls lagi..daaa..lyn je gmbr bwh ni ye....

gmbr kt kafe Kolej Tun Fatimah

terpaksa menunduk sebab nk lalu...



Monday, February 21, 2011

today i am 22 years old !

hehe ari ni genap aku umo 21 thn... eh silap 22 thn...hehe itu kalau ikut kalendar omputeh... haha... hmm smlm masa i tgh gyut ngn my hubby, tetiba aku didatangi oleh beberapa insan yg mmg setiap ari aku nmpk dorg..haha.. pg bgn tido nmpk, tghari xtdo pn nmpk, mlm nk tido pn nmpk gk..hahaha.. dorg adalah my roomate... Kak dayat, Kak syura n Kak Wani..haha saje pgil kak sbb aku mude lg dari korg..wawawa... hehe nseb baik masa tu my hubby dh abeh nyanyi dh...hahaha... tp jgn risau b, bb dh rakam pn nyanyian b smlm..huhu... ok smbung balik, aku bkn didatangi dgn tgn kosong tp dgn bedak baby johnson yg dh dicampur air, so aku disimbahi dgn larutan putih n wangi itu.. abeh kena bantal n cadar aku...hohoho.... tp aku xbiarkan aku diperlakukan sedemikian, so aku pn membalas perlakuan itu, so abeh riuh la bilik aku smlm.. semua dh jd putih...hahaha masing2 menyerang xkira siapa... pergh dh mcm perang dh semalam...hahaha.. thx ye.. aku xsangka pn korg nk wat smpaikan korg pinjam gam sbb nk wat kad kt aku pn aku xprasan...hahaha.. thx korg, korang memang best giler !







Sunday, February 20, 2011

♥ saya suka mkn mata meow ! ♥



wahahahahaha.... ganaz x tjuk entry aku kali ni? hahaha..

btul la.. mmg aku suka mkn kot mata meow.. fav aku sgt2 tu..

wlupun bunyinya kejam but that's true ok !!!


mata meow sgtlah manis. ( jgn lupa minum air putih byk ye ) hehe..

kjamnya aku ni kn... kata cat's lover konon tp mkn mata meow..apa daa...hahaha

ok, mmg aku suka mkn mata meow..

tp sbnrnya buah mata meow atau lebih dikenali

dgn nama buah mata kucing ! hehe.



sedap sgt.. nk plak skrg ni musim dia.. smlm aku beli sekilo..

ari ni dh abeh sbb kje melantak je... dh bg sikit kt roomate..


murah je kot.. sekilo 5rgt.. maunya aku xbeli..haha..manis gle...

bergelen2 dh aku minum air masak coz nk neutralkn

balik kndungan gula dlm body aku ( bdk medic,btul ke aku ckp ni? haha )


kesimpulannya aku suka makan mata meow !!!! wahahahaha

kaktie dh kawen !

huhu lama aku xupdated blog sbb aku sibuk dgn persiapan kawen kaktie ( kakak aku ) ..huhu...

nikah dan kawen pada hari yg sama, 5 feb 2010... tgk la ye... =)

upacara pembatalan air sembahyang

kaktie dihadiahkan rantai leher...




sisuami juga dihadiahkan sebentuk cincin


sesi fotoshoot slps nikah


aku & kaktie

Gambar nikah yg lain kt sini ye ---> LOVE

ok, ni plak tghari 5 feb tu... majlis persandingan.. tgk la...


credit to my younger sis : ADEQ


waktu bersanding


with the bride


gimik je tu... luasnya nganga..hehe


waa kaktie dh kawen !

selebihnya boleh tgk kt sini ye ------> CINTA

LOVELY MARCH by EZLOVEYCRAFT


hye... borink2 ni nk join la GA yg telah ditaq oleh my cousin... dh ditaq bbrpa ari yg lps...tp mls gi xde kesempatan..huhu pdhal tido je..

ok, GA ni di anjurkan oleh ezloveycraft. syarat2nya kt sini ye ----> ezloveycraft .

hmm ape hadiah y best or ape y ezy patut buat tyme bdayareku?? klau aku la kn.. nk wat smething yg sweet for my hubby or aku nk adiah yg touching utk bday aku... so kita akan igt slama sthun..hehe

ape ye? hmm... hah kreativiti ! kita sgt sukakan keikhlasan dari org yg disayang kn? so, xsemestinya hdiah yg mahal je leh jdikan hadiah birthday dia..

kita boleh ciptakan lagu utk dia... then wat video sikit utk lagu tu... sweet gle kn? hehe hope my B pun bleh wat cmtu ye... (hehe demand plak)...

hehe ok skrg aku nk taq kt kwn2 aku ni...
1. cuya
3. ayun

bye2!

♥ Dinner with my BFF ♥

hyep! dekat sebulan aku xhapdep blog kn.. hehe. maap le byk2..coz too bz..

xnk ckp byk, just nk gtau smlm kuar dinner dgn my BFF. xjauh pun dkt dgn tmn U je...hehe..

so tgk gmbo je le cm biase... hehe

di atas jambatan tamparuli...hohoho


bersama fizah...


antara makanan yang dilantak pada mlm tersebut...


what's my fav is OTAK-OTAK! hahaha... suke giler doe


ini air laici aku !


say peace no war ! haha


serious pls...


with fizah again...

yati....


ija semangat...hehe


aku punya mknn... tomyam campur & ayam kunyit...

leave your link here and i'll drop by