Tolong Klik, Nak Pergi Bercuti :)

Tuesday, November 22, 2011

Harimau Membaham Garuda


Keputusan:


MALAYSIA
( 1 ) - ( 1 ) INDONESIA


PENALTI

Malaysia ( 4 ) – ( 3 ) Indonesia


Tahniah Malaysia Juara pingat emas!!!

STADIUM GELORA BUNG KARNO
21/11/2011
8.30 MALAM

Monday, November 21, 2011

Hangout with roomates!



*roomates aku dh pndai men game2 ni hahaha..

Sabtu lepas Mr. B sgt le bz...huhu...dia hntar kwn dia g bljr kt penang pastu dia terus gi tgk konsert SEARCH kt bt. kawan...

So, dgn itu aku pun xlepaskan peluang keluar ngn member aku a.k.a roomates a.k.a groupmates a.k.a bedmates (opss xde kena mngena ye...hahaha)... then Mr. B pun xleh la bebel2 sbb dia pun bz ngn mmber2 dia kn...hahahaha...

Kitorg sbnrnya xda halatuju pun msa nk kuar tu... Terus je menuju ke BP Mall tanpa taw apa aktiviti kmi.. dh sampai sana gi popular dulu... dok punya la lama kt sana n aku sempat grab buku ni...

*harga asal buku ni 8hinggit tp ada kad popular so dpt 6.40 hengget je...

Then lepas g popular gi surau solat asar pastu sambung balik ronda2... dok pusing2 kt bp mall tu ja... masuk pacific, pastu watson..

Then yg paling best hahaha g kt tmpt men game... sorg beli 3 token kcuali sorg tu amik 2 je... then main la... aku men gme keta, game tembak2 n basketball... ( rasa gk la lepas tension skjp lepas mnghadapi test math yg menyeksakan)..


*masa ni tgh drive me crazy...hahaha


*baik kadet2 semua, sedia...tembak...

Bila balik ja suma dh penat, tp mlm tu kuar plak mkn... balik ja smpai bilik suma pakat lena awai...hahaha....

*bukan aku yg pengaruh depa ok..depa yg rela hati nk men game...hahaha


p/s : minggu ni plak ada 2 test.... structure analysis khmis mlm, eng.statistic sabtu ptg....huhu... xbukak buku pun lg ni...ngeeee~

Saturday, November 19, 2011

::Kasut Merah::

*wow geramnya aku tgk*


Wow tadi aku tetiba teringin nk tgk koleksi kasut merah kt en.google... waa sgt rambang mata...

tp boleh tgk je la, nk beli rasa mcm xmampu je. rasa boleh beli bnda lain yg lebih berfaedah lg kn..huhu...
*kalau boleh dpt yg mcm ni ke,hehe*

tp masyaallah cantiknya kasut2 merah ni..geram rasa tgk... ermm xde ke sape2 nk belikan kt aku satu ? hahaha...bday aku dh dekat..ngee~

*wah sgt cntek la*

xpe, nnti kawen aku aim aku nk pkai kasut merah sbb dlm otak aku pikir nk wat wrna tema merah hitam :) eh gatal plak...lmbt g leh kawen..(bg abeh bljajo dlu..huhu)...

*kalau la boleh buat koleksi mcm ni*

p/s: kasut merah oh kasut merah ! huhu

Tahniah kakak ! dapat 5A !




Ni anak buah aku, NOR ATHIRAH BT NORFUADI... anak sulung abang sulung aku....(brp kali sulung daa)..

Dia ni mmg dh terbukti nmpk kerajenan dia...rajen sgt baca buku smpai kna pkai spek mata dh...huhu...

kalau balik kg je mesti jumpa dia kt tepi almari buku n sedang mmbaca buku2 cerita makcik (aku ler..hehe..) n maksu dia...

dh mmg agak pun dia akan dpt 5A... dia mengulang kembali kejayaan aku masa tahun 2001 dulu... (hehehe aku pun dpt 5A gk...tp masa tu BM lg...huhu )...

Tahniah Kakak ! Mk cik doakan kakak dpt sek asrama penuh yg dekat dgn rumah...hahaha takut homesick kn..

p/s: mesti TOKWAN kt 'sana' bangga dgn kejayaan kakak...

Thursday, November 10, 2011

Ayah dah kembali ke Rahmatullah 6 Nov 2011


Salam....

Last entry aku gtau ayh aku dh selamat sampai di tanah suci mekah...tp entry kali ni aku nak gtau ayah aku dh pergi menghadap Ilahi terus... Aku dah kehilangan ayah yang paling aku sayangi...

Pada petang 8 Nov lepas ( selasa ) aku tngh tidur..lebih kurang pkul 3.30ptg. tiba2 adik aku n mk aku ketuk pintu bilik... adik dh menangis kuat.. mak aku mata dh merah...mk cakap mk dpt panggilan dari pgawai tbung aji kt Mekkah...mk ckp pgawai tu kata ayah dh xda. ayh meninggal semasa melontar jamrah di Mina. aku terus terkedu... serta merta bayangan ayah datang bertalu2 dpn mata aku. nmpk ayah tgh berkebun kt blkg rmh, nmpk ayh tgh bancuh air kt dapur, nmpk ayah tgh tgk tv cita gerak khas, nmpk ayah tgh tolak moto biru masuk umah, nmpk ayah tgh sapu sampah kt laman rmh... semua pasal ayh aku tbayang2...

Then mk aku suruh call abg2 n kkk2 aku. sorang2 aku dail no...ada yg dpt ada yg xdpt dihubungi...ada yg xpcaya sbb kt kg ni ada dua org nama jemaah yg sama nama b bin skali.. kmudian abg ipar aku call pgawai kt mekah yg tepon mk aku td..n pgawai tu kompemkan tu mmg ayh..pgawai tu pun sebak.. dia ckp bertuahnya ayah sebab meninggal pada hari yang baik, bulan baik dan paling penting, di tanah haram... ( kalau kt tnh haram, mmg dh menjadi hak milik Arab Saudi, so xbleh bwk balik jenazah ke Malaysia ). Rupanya arwah ayah dh selamat dikebumikan. ayah meninggal pada 6 nov 2011 bersamaan hari raya haji di sini... tapi masa meninggal kami masih xdpt rekod yg sahih lg... nnti dorg poskan surat kematian n brg2 ayh...

Sangat sedih...tapi sebenarnya itu lah hajat ayah sejak muda lagi. kkk aku yg umo 37 thun ckp, masa kkk aku tu umo 9 thn, masa tu dia tgh cari uban kt ayh, ayah ckp kalau ayh, ayh nk mati kt mekah. bnyk pahala... tp msa tu kkk aku kecik lagi..xpaham pun bnda tu n xamik peduli pun..

*gambar terakhir aku bersama ayah sebelum ayah berangkat ke Mekah


Sebelum ayah berangkat ke Mekah pun bnyk kali ayah ckp...mmg berulang2 kali ayah ckp, ayah rasa ayah pergi ni ayah dh xbalik dh..then kitorg marah..kitorg ckp nnti kalau ayah mati kt sana, nk tgk pun xboleh. pastu ayah ckp lagi, kalau boleh ayah xnak sakit lama sebab ayah xnk susahkan anak cucu jaga ayah...ayah nk mati terus... apa yang keluar dari mulut ayah memang semuanya terjadi. terngiang2 apa yg ayah ckp tu..

Betapa mulianya ayah sebab meninggal di Tanah Haram... mengikut hadis yg aku dpt di internet, org yg meninggal di mekah ni nanti dosa dia xkan dipamerkan masa di akhirat, then ada sumber lain pulak, kalau meninggal di tanah suci dijanjikan syurga... WALLAHUA'LAM...

*ayah bersama2 anak2 n cucu2... tp xmuat frame...

Tapi berdasarkan kelakuan ayah, mmg ayah sangat la baik, ayah xmengata org, ayah senyap ja.. sebelum ke Mekah ayah memang bnyk berkelakuan pelik..mmg bnyk sgt la...tapi sblm ayah pergi kami xla amik bnda tu serius..bila ayh dh xda baru kami perasan semua tu. ayah mmg xbnyk kerenah..mkn pun senang...

Ayah disahkan meninggal sebab kompilasi jantung. sebelum ni g wat medical check up, dktor sahkan ayh ada simptom2 nk nk jntung tp blum sakit jntung lagi... tapi dh ajal ayh dh sampai kn.. ayah pernah mengadu masa kt Mekah, ayah mengadu kt sana sejuk sgt bbanding Malaysia.. mlm2 ayh xtahan aircond...tp sebilik duk rmai, ayah xleh la pentingkan diri.. ayah pun batuk2 kt sana...

Aku agak terkilan sebab masa ayah kt Mekah aku xdgr suara ayh sebab aku call ayh xdpt.. mak aku salah bg no... tp xpa la... ayah sblm pegi tu ayh ckp ayh akan doakan semua anak cucu ayh bahagia dunia akhirat insyaallah....

Hmmm.... rasa mcm ayah ada lagi cuma ayh xbalik lg dri mekah... bayang2 ayah rasa mcm ayh ada ja kt rmh ni... rindu kt ayahhhh :(



*dinner terakhir bersama2 ayah

p/s : AL-Fatihah buat ayahandaku tercinta IBRAHIM B. HJ ABU HAMID...moga roh ayah dicucuri rahmat hendak-NYA.... aminnn....

leave your link here and i'll drop by