Tolong Klik, Nak Pergi Bercuti :)

Tuesday, December 28, 2010

♥ sAya bLoGGeR PeRaK ♥


salam...huh jarang aku bg salam sbelum ni kt entry..haha cm ade pape je kn... cm korang tgk tajuk entry ni, aku rase ramai kot yg dah tahu psal ni... firstly tahniah la kt warga BPM yang rajen sgt wt contest kt blogger2... tp aku xpnah pn join slama ni sbb aku bru je jumpa link ni dlm 2 mgu yg lps.. aku ni sbnrnya mmg dh lama la ade blog, tp xreti nk wt lebih2..buta iT la katakan.. rasenya dh 2thn ke 3 thn aku ade blog tp xtau nk lebih2..aku just wt blog aku ni mcm diari je...utk aku luah perasaan la katakan..eh pjg lebar lak aku mmbebel..hahaha..

so xde pape la kn... xde hal lah, aku try je la skali skala bersosial...hehe... try join contest ke ape tah ni...xpasti...maaf la sekalian, sy mmg buta blog...huhu...xphm n xreti la nk tag ke ape...tgh belajor..lau ade slh silap maap ler ye..hik2

ok ni antara yg dorang mintak, aku straight 4wd je la ek...hehe..
Tajuk entri :
sy blogger perak... aku mmg bangge siot jd orang perak...anak jati perak doe... mk ayh n aku mmg lahir kt perak n lagi 7 adik beradik aku pn lahir kt perak jugak...hehe... aku pun pinjam pnjaman pelajran anak2 perak..perghh bangga2...


Nama anda - nama manja atau glamer :
mak ayah aku kasik nama SALMI. pendek je kan? haha...tp yg herannya kwn2 aku boleh lg pndekkan lagi...dorang pggil aku SAL...xkire la dari sek rendah, sek men, msok poly, smpai le skrg kt U...haha... fmili aku plak ade je yg pgil pnuh, ade yg pgil MIE je...aik? pendekkan jugak? haha...xksah la...jnji dorg suka...hak3

Status anda - sudah kahwin ke belum, anak berapa ramai, isteri berapa orang, heheh.. :
ok...aku ni janda, anak sorang, laki aku mati time nk gi menoreh getah... aik? xcaye ke? haha...mmg ptut pn xcaya... aku tipu korang...ngeee... aku still single loh...but not available...sbb aku dh ada penyeri idup...huhu... my cute teddy bear, eN. suhaimi b. Mat...perghh siap gtau nama bapak...hehe... dia la cyg aku, cinta aku, tukang gado ngn aku, diari aku selain blog ni, n mcm2 lagi la...hik3.. ok enough about him...xley lebih2, jeles ! hehe

Cara hubungi - contohnya Facebook dan twitter, email boleh juga (mana tahu kalau ada orang nak panggil masuk tv atau suratkhabar). no telefon tidak digalakkan :
haha mmg aku xnk pn kasik no phone, nnti xlarat lak nk melayan..mana nk melayan teddy aku lagi tu..hehe. cari je la aku kt bwh ni ye... insyaallah aku akan balas dgn secepatnya... knon ler..hehe

FB : cik salmie yg cute ...ngehhh
email : salmie.suhaimie@yahoo.com (sempena nama laki aku ) hek3 (p/s : ym pn bleh la )
twitter n so on : xde coz aku xrjen nk lyn mcm2 acc..aku dh delete dh ms n fs..huhu

Daerah/Jajahan - di mana anda tinggal :
Larut Matang & Selama ( a.k.a TAIPING @ tepeng )



Tempat tinggal - jangan bagi alamat seperti dalam mykad pula, cukup sekadar bagi nama kampung, taman, felda, atau estet mana. :
haha kalau aku bg alamat dlm mykad, kang xpsal2 byk rmbongn dtg rumah plak kn...maap ler..hehe. aku duk kg je... kg pdang lalang, batu kurau, taiping, perak...hah rasa cm dh leh jugak tu cari rmh aku..hehe

Apa yang menarik di tempat anda - contohnya ada gua ke, ada lombong emas ataupun ada
puteri bunian. heheh :


banyak tmpat aku nk gtau ni...biasa la taiping kan bdr warisan..huhu.. tp xpe la..aku xlrt dh nk menaip... gtau simple2 je la ye...

Taiping Lake Garden
ni r tempat aku dating slalu bila balik cuti...haha... knangan tu..tmpat my darling propose...hehe...


klu nk tgk lagi gmbr2 lake garden, gi sini ye =)

zoo taiping


tapi lama dh kot aku xgi..last pegi time form 4...huhu kire 5 thn yg lps la..hek3



mee udang kuala sepetang


pergh sedap beb mkn mee udang bnjir kt cni..udang2 dh la fresh...huhu...xcaye gi r cube



Batu Kurau


kt cni la aku tinggal...ada bnyk jugak tmpat menarik...ada lata sempeneh, ada chalet pn byk... ada mcm2 aktiviti kt cni... panjat gunung pn boleh =)

lata sempeneh


chalet teratak afrina


kurau stone chalet

so rasanya setakat ni je kot... dh lewat,,,nk tido, esok ada byk aktiviti lg ni...hehe wassalam...


leave your link here and i'll drop by