Tolong Klik, Nak Pergi Bercuti :)

Thursday, July 29, 2010

idup di uthm


huh dh seminggu aku kt uthm ni... mcm2 dugaan, knangan, semua ada. ada yg best, ada xbest, tp hrp bleh la mneruskn ari2 strusnya lps ni...huhu. smlm ada latihan kebakaran kul 3 pg tp kitorg lambat sedar bunyi loceng. hehe. bila sdar, tgk org dh lari2 trun dh. kitorg siap boleh bsiap2 lg. pkai tdung, cri sluar n bju...hehe. lawak2...

Saturday, July 24, 2010

1st day register

wow pnat gle ah rini...bkn rini je, bmulanya pnat aku bile aku dpt tau aku dpt ryuan upu tu.dpt uthm.. sonok gle..tp smpat agi gurau ngn mk ckp xdpt.hehe. then bmula la aku kna settlekn sgala borg2 yg kna isi, then mmber2 aku ckp semuenye settle kn kt uthm je..so aku pn follow je la..huhu

aku strt btolak ari jumaat pg kul 9.45 cmtu...lalu dpn uthm kul 4.30 ptg..dkt 7jam gk la pjlnn tp bhnti kt r n r seremban. then smapi je trus gi prt sulong. tido umh mk tunang kktie aku.

pg2 esoknye trus dtg uthm.. strt dftr kul 8.30pg tp abeh lwt..settle sume dlm kul 11 lebey...pnat siot... lps angkt brg msuk blik 309, aku kpenatan. fmli pn da pnat.so dorg blik.tggl la aku dcni.tp xpe mmber kls aku je dh dkt 20 org kt cni dowh..siap wt kroni gi...hehe..

lps kms2 brg aku relax jp.pastu kul 5.30 ptg ada pjmpn dgn pengetua kolej...abeh kul 7.10ptg...

pastu mlm ni aku nk rht...pg sok kul 9.30 ader perasmian ape tah.wjib hdir...huh....daaa

Wednesday, July 21, 2010

uthm here i come....weee~

alhamdulillah...dpt gk aku akhirnya uthm... byk bnda aku nk gtau nih tp memandangkan byk bnda nk wt, t aku cite len yeh ! daa...

Friday, July 16, 2010

ptus arapan !

uitm shah alam je ade course yg aku mntak


uthm plak punya la jauh. adoii lau dpt, xleh blik le jwbnya...


pg td aku bgn awal doh.. bgn2 je aku trus kol usm... korg tau apa dorg jwb ? "dh x bleh dh adik wt ryuan sbb skrg ni ryuan dh tutup...kputusan ryuan pn dh kuar." hmm sedeynya aku... apsal nk smbung studi pn ssh? ni blum lg nk mntk kje ! adooiii.. dh ptus arapn dh kt usm. tp aku msih mghrp kt ryuan upu aku. tgu la 21hb ni kot2 ada rzeki aku. aku wt ryuan kt uitm dgn uthm.. tgk la t mna dpt. lau xdpt, mmg aku kmpem nk kja. xkesah dh la lau mk xbg, aku dh xlrt dh duk umh. gpn xda apa nk wt..lama2 leh dpt pnyakit aku cz dduk sja ja...hmmm. td aku punya la tgu kot2 ada posmen smpaikan brita gmbira ka kt aku. tp nmpknya xda pn. bunyi mto dia pn xda lalu dpn umh aku... td aku gi pos laju pmohonan jwtn technician awam kt TNB... mana tau rzeki kmi ka...



usm...bye2...

Thursday, July 15, 2010

still hoping

still bharap. cm biase rini pn xde pape brita lg psal ryuan upu. then rini smeone give me hope. cain tpon aku ptg td. sje2 je dia kol. dia gtau dia dpt usm. aku tmpg gmbira utk dia. dia suh aku try kol usm. tny leh x wt ryuan lg cz aku xtau ritu leh wt ryuan. hrp2 la bleh lg. aku btul2 mghrpkn leh smbung dgree. xksah r kt u mna pn jnji ipta. cain ni bg hrpn kt aku. tp xmau mghrp sgt cz tkut t kecewa. pape pn, aku hrp la ada pluang utk aku. esok nk try kol. pape pn, tgk la cmne esok kn... hmm

Wednesday, July 14, 2010

kecewa2


hmm tjuk entry pun msti hmpa suma dh tau kn. mcm biasa rini pn kciwa gk cz xda surat smbung dgree pn smpai.


jmpa posmen kt simpang kg td time aku blik dri amik mk. on the way nk smpai umh tu, dub dab dub dab jntung aku.bla smpai dpn umh, tgk dlm peti surat ada surat. tp sedey.... just bil astro n tepon jek...
hmm... apa la nseb aku kn...

Tuesday, July 13, 2010

keciwa...

arini aku punya la tgu abg posmen tu...hrp2 ha dia bhnti rini ( mnunggu surat ryuan UPU or surat interview keja gov la ). tp mlangnya dia wt dek je... lalu laju je tnpa menoleh wlupun sesaat ke arah rmh aku. huh nk je aku wt trafic light kt dpn umh aku ni. laju tul dia. xpn tuang je konkrit n premix wt bonggol..hahahaha. erm berbalik kpd cite td... sedey dowh dia xbenti. mknanya still menaruh hrpn lg le. nseb orgg kn sapa yg tau selain Yang Maha Kuasa. fit n ain dh dpt smbung pjalanan dorg utk dptkn segulung degree. aku ni msih kt umh ni sedang mnaip entry ni..huhu...sedey2.. tp apa bleh buat. itu semua ketentuanNya. trima lah seadanya n just dpt brharap n bdoa je la.
b aku bz tol. xdan lngsung nk msg. jgn kata nk msg, dia tu nk mkn pn xdan tau. tp dia igt jgak kt aku. sempat gk dia tpon aku ari2. kdg2 skali kdg2 2x kdg2 lebih. ikut ksempatan dia la. syg b sgt2 tau.. muahxx
k la.. nk stop jp nk tgk cita yg lawak tu. slot lagenda.. Duyong Aridinata...hahahaha.. chow

penantian suatu penyeksaan

adoiii mkin ari mkin sedey ja rasa. dpt ke aku smbung degree ambilan july ni? hmm mmber aku lg

sorg plak dpt uMP.. aku? still di cni..

bila la nk dpt ni..tkut r.. lau xdpt, tpksa apply plak bln 8 ni untk ambiln dec...

hmm aku bhrp sgt keajaiban brlaku...

aminnn....

Sunday, July 11, 2010

dpt ke?

emm sedih r rse. aku dpt tau mmber aku sorg dh dpt smbung deg... kt uitm shah alam...

aku ni? dpt ke. tp xde brita ape pn. mcm dh xdpt je.. sedey sgt2 la. tringin sgt tau nk smbung. tp klu dh

mmg xda rzeki nk wt mcm mana kn kna trima la seadanya... hmm..


but i'll pray 4 it...

Saturday, July 3, 2010

esok ke upsi

esok nk gi upsi...hntr adik aku... then nk singgah umah sewa lama aku sat.. tn rmh kata ada surat utk aku...surat apakah? huhu...


then yg bestnya, t dpt duit deposit blik...huhu...besh2...


ermm bila la bleh kja ni...boring tul dh duk umh...tah le...


miss tul kt b aku...bz je memanjang die...huh

leave your link here and i'll drop by