Tolong Klik, Nak Pergi Bercuti :)

Wednesday, March 21, 2012

Pre-Wedding Photoshoot

hye...

hehe ari ni rajen lak post enrty..padahal keja menimbun2... xpa sat ja lg...

ok, kali ni nk gtaw pasal pre-wed photoshoot yg aku n encik tunang wat 10 mac lepas...

gmbr ni shoot pkai kamera digital biasa tu je...cyber-shot sony... n captured by adik aku miss nana...

ramai yg puji gmbr ni cantik..sbnrnya yg nmpk cntik tu maybe sbb kna dgn kaler bju kitorg pkai, then angle kamera tu n the location...kt taman tasik taiping yg sgt gojes...hehe :)

mls ckp bnyk, layan je gmbr antara yg terbaik ye.. :)






Yang selebihnya boleh tgk kt sini -------------> Pre-Wedding Photoshoot

test oh test


assalamualaikum bloggers !

dh 17 hari aku xupdate blog aku ni..dh bersawang dh ni haa... nk kata bz tu bz la jugak, tp klu nk updated tu boleh...cuma kemalasan diri menguasai semuanya...hehe..

so, strt mgu ni aku bz dgn test 1 yg akan bermula... sem ni aku kna amik 7 subjek final... test 1 bru lepas satu sbjek...environmental engineering...smlm testnye... alhamdulillah...boleh la jwb ( tp xtaw btul ke x...hehe)...

then next week berderet2 test menunggu... 27hb- highway eng...28hb-engineer & society....29hb- mechanical & electrical...4 apr- design concrete....5apr-traffic eng....6apr-math4.... tp yg math ni aku tangguh lepas aku kawen sbb prof tu sgt baik..dia suh aku balik enjoy my wedding dlu.. dia ckp ni hari penting aku...hehe..trimas ya prof...kamu sgt baikkk... ( prof tu dri indon actlly )...


bkn test ja yg memeningkan aku, siap assignment pun blambak2...hadoiii yaii....tp xpa...tu kn kwajipan aku sbgai student :) so aku akan lakukan yg terbaik ok... pasni lg besar tgg/jwb... lepas kawen kna taat kt suami lg, bljr lg... hrp2 semuanya bjln dgn lancar....


even dh kawen pun kita masih boleh bljr kn :)


p/s : wed prep aku bjln dgn lancar setakat ni alhamdulillah... jumaat ni balik kg nk fitting baju :)

Sunday, March 4, 2012

goodie bag done..

hyep!

tadi ptg my lovely mummy call... mak ckp my sis-Zahrati, nk sponser goody bag utk vip n bunga telur 2 pokok...

alhamdulillah...

setel satu bnda... so, t update lg :)

Saturday, March 3, 2012

door gift utk org ramai dh setel


ok, sebelum ni aku ada post entry pasal uncang cute yg aku nk wat door gift kt org kg. n budak2 kn?


so ptg td aku ngn mmber aku, fizah, kitorg gi air hitam gi usha2 dlu kononnya... kbtulan fizah pun nk tukar duit indonesia sbb dia nk g indon isnin ni..trip utk fyp dia..

so, smpai je kt air hitam, kitorg pun masuk la kdai ni nama dia nona pengantin, mmg rambang mata kut tgk brg byk sgt...

tp disebabkan aku ni b2b yg sgt bajet, so aku tumpu kt situ je la... nmpk yg berkenan, trus je grab..


warna merah yg aku amik...igt td klu ada wrna hitam, aku nk jugak tp xde, so tema aku kn merah hitam, dpt merah saja pun jd la... nnti beg utk vip aku beli hitam pulak ye... tgk bajet dlu...hehe

so, dlm satu paket ada 100 pcs, hrga dia rm16.50 tp aku dpt less lg jd rm16 je sepeket... so aku amik 10 peket bersamaan seribu peket...


kalau ada b2b nk usha harga or brg2, leh tgk kt kedai nona pengantin ni kt air hitam johor.. kt area ni mmg bnyk gle kedai brg pengantin...so tgk2 la ye...

dlm uncang ni nk letak gula2 dlm 5 biji ok x? hehe...(sgt bajet)

p/s : harga dlm website dia berbeza sikit dri kt kdai...klu dtg sendiri lg murah... :)

door gift





ok, semakin berdebar2 bila tgk daisypath ticker ni dh tunjuk tinggal lagi sebulan 5 hari je lg utk majlis nikah n kawen aku...waaa takut...

bukan takut apa, tkut xsempat nk wat preparation ja memandangkan aku kt kampus lg. jauh lak tu dari rmh.. taiping-bt pahat... waaa...

smlm tepon mk, mk ckp mk dh jumpa org yg in-charge speaker, kompang n marhaban.. dh lega satu mslah..

banyak g ni yg kna wat...paling risau pasal doorgift... aku dh kekurangan bajet dh ni memandangkan loan xmasuk lg.. so, doorgift pun kna bajet jugak ler...

doorgift kena wat 3 jenis tau...

1. untuk budak2 + org kg...
2. untuk kwn2
3. rombongan belah lelaki...
4. untuk org marhaban n org masjid ( wat tahlil utk arwah ayh skali mlm nikah tu )

aku cadang nak wat utk budak2 + org kg. ni uncang organza je.. letak gula2 dlm tu... wat dlm 1000 uncang ke..mak ckp xyh bg beza2 wat sama ja senang...

utk kawan2 n yg lain2 aku nk diy brown paper bag je la... bajet dlm 200 bag...tp klu sempat aku up jd 3 rtus ke... idea sama tp aku nk tukar kaler reben je bezakan utk kawan2, utk rombongn laki, utk org marhaban dgn org masjid kn...

macam ni la lebeh kurg...huhu


isi dalam aku xpikir lg...hehe... harap2 sempat la aku nk diy semua ni...wuuu....

leave your link here and i'll drop by