Tolong Klik, Nak Pergi Bercuti :)

Friday, June 17, 2011

tomorrow i will fly over the rainbow

Justify Full
Salam...

Hehe melampau2 je kn tajuk tu...xde pe pun. ngah oring ni. baru sudah packing barang. esok nak gi Johor. ari isnin ni ada survey camp ( kem ukur ) kt Teluk Ramunia Beach Resort, Kota Tinggi.

Ikutkan mls gla nk gi sbb dh sonok melepak kt umah dh lebih sebulan kn..huhu tp disebabkan kem ni masuk 1 jam kredit so tpksa la pegi.. adoii mls2..

Erm esok pagi bertolak ke Johor pagi2 buta. tiket pkul 7 pagi. naik flight actually..hehe sbnrnya seumur idup xpnh naik flight pun. slalu nek bas je smpai 10 jam baru smpai.

Tapi sbbkan kakak aku pun nk gi sana gk balik umah mentua dia, so dia ajak r aku g sekali. dia tu tiap2 2 mgu balik sana nek flight. xlarat kn nk drive. hmm lau nek flight, sejam je kt atas awan tu..hehe. byknya beza kn.

Lagipun dia yg blnja.lau nk hrpkan aku, tak la jwbnya..bek aku nek bas. murah sikit. mklum la bknnya kerja lagi kn..huhu..


esok naik air asia je. dari airport Penang, turun kt airport Senai, JB. then t abag ipar amik, tido umah mk dia satu mlm. ari ahad baru jumpa mmber kt pt. Raja. sewa hotel satu mlm je sbb dekat sikit kn nk gi u...

k la, nk kuar gi pasar mlm ni..huhu..daaa...

p/s : mak ckp, "mak ingtkan mak naik kpal terbang dlu dari mie, ( mk ayh aku nk gi mekah thn ni insyaallah ), rupanya dia yg naik dlu" hehe rezeki :)



Wednesday, June 15, 2011

Nora Elena Jahat !

Korang igt Nora Elena tu baik sangat hah? korang tau x dia tu sebenarnya perompak ! suka2 hati je dia rompak duit org kt pejabat. nak plak lpas tu bleh dia ikat lagi org yang dia rompak tu. siap amik g rantai, duit n kad bank org tu..ish3... jhat tu;..tgk ja baik kan dlm drama Nora Elena tu..huh.


Huhu kpada peminat2 Siti Saleha ni @ Nora Elena, sori la ye.. jgn la mrh2 plak. tu semua lakonan Siti Saleha semata2. dia berlakon dlm video klip Erul AF9 tajuknya Legasi Cleopatra..hehe...


Untung bdk2 af sekarang. keluar ja dh ada single kn. paling untung af8 la time norman kru jd principal.semua ada single. best btul..huhu..

Dh strt tayang dh kt astro ria klip2 video bdk af9.

Drama NORA ELENA pun dh nk abeh. esok last episod. kita tgk la ye apa kesudahan cita tu ek..huhu...best3...

p/s : untung erul sbb siti saleha berlakon klip video dia..hehe :)


Tuesday, June 14, 2011

Resepi Hari Ini

Salam...

Hehe hari ni terbangun lewat plak. Bgn subuh tadi pun da pkul 7. pastu sempat on9 kjap. then aku tertido sampai la pkul 12 tghari. hehehe...
Justify Full
Bangun je trus mandi, then trus masuk dapur. Ye la dh lapar kn...hehe. so, bukak peti ais, amik apa yang patut n masak la..hehehe..

Hmm ni la menu aku tghari ni..hehehe aku masak ayam masak kicap, sayur campur, then yang cendawan dengan kerang tu mak aku yg bagi bekal sblum balik penang ritu. simpan dlm peti ais, aku panaskan je la..hehe.

Hehe kira ok la tu. semalam aku masak sardin tin, kakak aku ckp sedap jugak...haha.. ptg japgi dia balik kja, tgk dia ckp apa plak..hehe..

p/s : mak ada pesan, anak dara kena pandai masak. kalau x, xleh kawen..nak2 kawen ! ...hehe



Monday, June 13, 2011

Yes dating !



Assalamualaikum...

Hehehe saje je kn.. suka tul lau taip entry pasal dating ni..hehe. maklum la da 3 mgu xjumpa Mr. B kn.. gpun lpas ni lagi 3 mgu la baru leh jmpa lagi sbb mgu ni aku kt penang seminggu, pastu sabtu nk fly ke johor plak utk seminggu lagi survey camp.ok la, xnk cita sal survey camp.. tu next time la..hehe..

Ok, aku sampai dari penang ritu ari sabtu pukul 11 pagi camtu r. then Mr. B tepon suh beli hadiah n teman dia pegi kenduri kawen kawan sekolah dia. huhu so aku beli la gelas n jag. pastu aku claim balik ok..hahaha..

Ok, ni la kawan dia. yg pengantin pmpn tu kwn sek Mr. B. yang laki tu mualaf kalau xsilap Mr. B cakap. jodoh kan. alhamdulillah terbuka ati nk peluk islam.


Ok, then Mr. B ajak gi jln2 kt Taiping. so kitorg gi la jln2 tgk tiket wayang. cadang nk tgk kl gangster tp lambat la plak. so, decide tgk citer super 8 pkul 3.45pm... kira mula2 boring then best jugak r..

Pastu Mr. B ajak gi kamdar tgk kain utk wat baju raya. hehe. kitorg nk wat baju sama tahun ni. punya la lama pilih kain. lastly, dua2 setuju la amik kain warna peach tapi plain je la. aku cadang nak sulam nanti kain tu. Mr. B plak nk wat baju melayu cekak musang. harga kain rm14.95 semeter. amik 8 meter la sbb dua org kan. then dpt la diskaun. jadi la rm 107.00... Mr. B yg support..hehe..

Lepas tu, kwn Mr. B datang join kitorang. then dorg ajak kuar mkn skali. so kitorang pun gerak la ke Chery Conner. Mkn besar gk la. Mr. B jugak yang belanja kitorg semua..hehe xpe dia ckp bkn slalu blnja kn.. ( dlm ati, amboi kayanya Mr. B aku ni...hehe ).



Then pukul 8 lebih mR. B hantar balik umah. Lpas hntr aku dia gi balik. gi karaoke katanya..hehe. aku xleh join. da mlm kn..huhu.

Xpe, esoknya aku jumpa jugak Mr. B sekejap before dia gerak balik Manjung. N aku pun ptg tu bertolak balik Penang umah kkk aku..

Sekian la..cerita dating aku last week :)

berlabuhnya tirai akademi fantasia selama-lamanya

Hye guys !

Wuu da tiga ari xupdated sbb hujung mgu lpas balik kg kt Taiping. xbwk balik broadband. hmm balik bt. kurau ari sabtu pagi, then balik penang balik mlm semalam.

ok, nk citer semalam tgk af9 a.k.a af terakhir. da xda da af lpas ni..huhu. hmm aku ikut af ni dari af1 lagi sampai la af9 ni. mmg mmbesar tgk af la.. paling aku suka tgk af2 la.time zahid juara tu..huhu.

ok la, mls bebel panjang2.. semalam konsert akhir af9... alhamdulillah my fav student menang..hehe hazama. best sgt dia wt performance. but, terkilan sikit la sebab fina patut dpt no 2 sebab tgk performance dia smlm mmg mantap r..



tp semua tu di tangan pengundi kan..hehe. btw, thniah kpd hazama n fina :) gud luck lpas ni bergelar artis.


Friday, June 10, 2011

Penang

Hai...

Ngee~sejak da tukar template n background baru ni, dh rajen plak aku menaip. hehe. tp mybe sbb aku boring kut xda apa nk wat. mklum la cuti 4 bln kn. selain membesarkan badan apa lg leh aku buatkan.

Hmm da 4 hari aku kt Penang ni umah akak aku. kt kuartes TNB sg. Ara Penang. teman akak aku sbb housemate dia da kursus n xda kt rmh. next week pun kna temankan lagi. so mmg boring r. pg kul 7.15 am dia da gi keja. balik plak kul 6 lebih camtu. huhu dok sorg2 r kt umah ni layan tv, mkn, on9, itu ja la yg aku wat. hehe.. atau dgn kata lain duk melangut ja. hehe...

ok, esok pagi aku balik kg.. then nk jumpa Mr. B.. dating le.. dh lama xjumpa. da 3 mgu rasanya. emm mana nk pegi ye esok.. tgk wayang kut.. still dlm perancangan :)

miss him so much ! daa

yang benar,

sumimie blog

good feedback from my followers :)


Morning !

( hah actually afternoon da ni.haha ) anak dara apa la ni tghari baru bgn..hee.. opss sbnrnya da lama bgn. siap dh bsuh baju, kmas rmh (hah nk nipu lagi la tu) hehe.. ermm skrg tgh on9 fb, hapdep blog dgn dgr al-hidayah kt tv3.. ( yg ni xtipu dh hehe ).

hermm tadi bukak blog, yup ade 3 org komen my new background ni. dorg bg good feedback r. dorg ckp dh senang nk loading. yup, dats my new priority why i changed my template n background ni. ( hmm btul ke aku speaking ni) haha. ye r. aku pun bila bkk blog yg berat2 ni, mls kut nk tgu lama2. kita bkk sebab nk bca or nk komen, tp lmbt loading. so dgn pntasnya aku pngkah je page dorg tu. so, then aku pun terpikir la ptt la blog aku pun org xnk bca, xkomen, gamaknya cmni la yg jd kt dorg gk. hehe. so, aku amik pendekatan buang je semua. nuffnag ke heartbeat ke semua tu aku buang. sbb aku wt blog ni bkn nk cari duit pun. sja nk wat luahan ati ja pun. ( bg org yg iklankan semua tu pun ok jugak as long senang nk loading kn.xkisah la ye dak? ) jgn salah phm lak tau.

hehehe. kpd yg kasi feedback kt aku tu aku ucapkan ribuan terima kasih. so aku nk promote r blog dorg. korg leh la ziarah2 dorg ni ye.. hehe.. tQ pada my cousin, akk nusha, n adik khairunnisa.

Thursday, June 9, 2011

Wajah Terbaru Blog

Haloo...

hmm lamanya xupdated blog. bkn mls ke apa. tp sbnrnya rasa meluat tgk bckground blog yg lama tu. rasa serabut gla..haha. so aku amik masa lama jgk la nk clearkan semak samun then create yg baru ni. xyh cari kt website lain..pkai ja yg blogger.com punya. senang...

hmm ni la wajah blog aku yg lama. agak serabut kn...



ce tgk gmbr ni.hehe.. dulu bkn main teringin lagi dpt blog yg de 3 column. tp lama2 jd serabut pun ada. mesti org lain pun mls nk baca..hehe.


So, ini la wajah blog sumimie skrg. xserabut dh. dan xda bnyk dh gadget merepek2 kt blog aku ni. semua ni aku tgk blog ayaa alyy & aku tertarik..hehe sori ye aya lau aya mrh. rasanya background ni pun background blog aya yg lama. hehe..


Yang Benar,

sumimie blog

leave your link here and i'll drop by