Tolong Klik, Nak Pergi Bercuti :)

Tuesday, September 27, 2011

review : jenjalan di Melaka Bersama Mr. B :)

HIK3... :) suker tul dgn tajuk entry ni kan... sebabnya i've a wonderful weekends with Mr. B...

Kitorg gi jln2 kt Melaka memandangkan Mr. B memang sgt sukakan tempat bersejarah ni.. aku just suka gi amik gmbr je tp dia yg semangat ni bca pasal sejarah2 Melaka... Salute r Mr. B ! hahaha..

OKey la, xnak ckp bnyk, just layan je ye pics kitorng kt Melaka ni... :P





















Macam biase la kwn2 ek, yang selebihnya bleh tgk kt SINI

p/s : rindu Mr. B sgt2... dia blnja semua...hehehe.. Maceh syg !

Friday, September 23, 2011

kelas batal, aku tido...



Pagi tadi aku dgn malasnya bangun n menuju ke bilik air...mandi n bersiap2.. hari ni aku semangat pakai baju kurung nak gi kls..maklum la ari jumaat la katakan..haha.. pakai baju pink cotton yg mak aku beli kat nilai 3...huhu..

Dah sudah pkai baju, dh letak foundation, letak bedak compact sikit, pkai eyeliner ( ni ja yg slalu aku pkai-simple sudah) then aku pun pkai la tudung pink jugak. Dah siap semua, sementara aku tgu kwn2 aku siap, aku pun on9 la smbil dengar lagu 'Bila Cinta Di dusta' hahaha.pagi2 dengar lagu sedih plak kn..

Tiba2, salah sorang roomate aku ckp, "Noly call td ckp kelas batal" aku dgn secara xsengajanya, "aarrghhhhhhh" terjerit...hahaha.. fizah yg duk sblah aku ni tkejut...dia igtkan aku nmpk lipas ka apa...hahaha kalau aku nmpk lipas aku wat derk ja sbb xtakut pun...pegang pun bleh...hoho..lain la kalau cicak or katak..mmg aku jerit r...huhu...

So, aku bukak le balik baju, n tdung aku tu.. sbb kls seterusnya pukul 4ptg smpai 7 ptg.. Aku ngantuk sgt ni..so aku nak tido.. bye...

p/s : Mr. B dlm pjalanan. tadi masa aku call dia ckp dia kt teluk intan. Maybe trus je johor, xsinggah kl. SEMOGA SLMT SAMPAI BP syg... sy tgu awk ^_^

Thursday, September 22, 2011

yeah ! esok Mr. B datang sini !






yeah ! sukanya... esok my Mr. B nak datang sini ( batu pahat ni la )... wee... i'm so excited. Mr. B xpenah lagi sampai sini. so, nak bawak dia jalan2 kt johor ni...hehe... eh jap! apa yg best kt jhor ni? mcm xda ja...hahahaha...

Terharunya sebab Mr. B sanggup drive sorang2 dari jauh ( Manjung ) coz nak jumpa aku...n nak bwk gi jln2...wee...~ cayunk Mr. B sgt2 tau... Mr. B siap servis kete, cuci kete, n tukar mcm2 la baru kt kete die...semata2 nk jumpa aku kt sini...hehe..

Ermm tgh berpikir ni nk bwk gi mna ek jln2... huhu.. tp esok kls sampai pkul 7 ptg...huhu xleh jln2 ngn dia esok..jwbnya ari sabtu la baru berjalan2...

Dah alang2 Mr. B dtg sini, nak suruh dia bwk balik barang yg aku xguna lah ( baju2, buku2 n kasut2) huhu...sejak datang sini setahun yg lepas, mana penah bwk balik brg yg xguna. siap btmbh lagi ada la dri kg...hahaha...

Malam ni mesti tido tak lena sbb sonok sgt...huhu...


TQ so much Mr. B... hope we have a good weekends ! ^_^

cantiknya wanita itu...



Kecantikan Wanita Itu....

1. Untuk membentuk bibir yang menawan, ucapkan kata-kata kebaikan.

2. Untuk mendapatkan mata yang indah, carilah kebaikan pada setiap orang yang anda
jumpai.

3. Untuk mendapatkan bentuk badan yang langsing, berbagilah makanan dengan mereka
yang kelaparan.

4. Untuk mendapatkan rambut yang indah, mintalah seorang anak kecil untuk menyisirnya
dengan jemarinya setiap hari.

5. Untuk mendapatkan sikap tubuh yang indah, berjalanlah dengan segala ilmu pengetahuan,
dan anda tidak akan pernah berjalan sendirian. Manusia, jauh melebihi segala ciptaan lain,
perlu senantiasa berubah, diperbaharui, dibentuk kembali, dan diampuni.

6. Jadi, jangan pernah kecilkan seseorang dari hati anda apabila anda sudah melakukan
semuanya itu, ingatlah senantiasa, jika suatu ketika anda memerlukan pertolongan, akan
senantiasa ada tangan terulur.

7. Dan dengan bertambahnya usia anda, anda akan semakin mensyukuri telah diberi dua
tangan, satu untuk menolong diri anda sendiri, dan satu lagi untuk menolong orang lain.

8. Kecantikan wanita bukan terletak pada pakaian yang dikenakannya, bukan pada bentuk
tubuhnya, atau cara dia menyisir rambutnya. Kecantikan wanita terdapat pada matanya, cara dia memandang dunia. Kerana di matanyalah terletak gerbang menuju ke setiap hati manusia, di mana cinta dapat berkembang.

9. Kecantikan wanita, bukan pada kehalusan wajahnya, tetapi kecantikan yang murni,
terpancar pada jiwanya, yang dengan penuh kasih memberikan perhatian dan cinta yang
dia berikan dan kecantikan itu akan tumbuh sepanjang waktu.


Cantiknya wanita itu... ^_^

Tuesday, September 20, 2011

My Technical Writing Assignment

ok, tetiba plak terasa nk mintak tlg kwn2 betulkan kesalahan karangan aku.. kena submit ari isnin ni... so, smntara ada ksempatan ni nk mintk tlg kwn2 yg terer english betulkan mna yg patut...hehe..

kna buat karangan tajuk my hobby.. n ofcourse la hobi aku blogging kn... tlg ye kwn2... :)

MY HOBBY AS A BLOGGER

Every day, more and more blogs are growing like mushrooms after rain. Maybe this is good for us because they are indirectly also cheer the blogging world. Some people blogging for their income and some of them just blogging as their hobbies. I also interest in blogging world and make blogging as my hobby. Why I am interested in blogging? I would tell the reason why I make this kind of online writing as my hobby.

The first reason is about delivering emotion. Blog are made as place to express my feelings or thought after having a whole day facing many things involving my study, my friend or my family. I more like to express my feelings to my blog rather than telling other people about my problems or what so ever happen in my life. I make my blog as my official diary. It’s more satisfied to me to write every night before going to bed.

What is so interesting to me is when I read back my entries that I wrote from the first entry until the current entry. It can make me laughing remind me about my life before. Although this is my official diary, but I’m not write something that very private. I don’t want anybody take some advantage from my writing to drop me. I need to be careful about my entries.

Secondly, blog is an ideal place to share some kind of knowledge and interests. As an example, I like very much about IT, and I would share my interest with my friends in blogging world. They are free to comments my entry or give me some idea about the IT. As well as other interests like music, health, gossip and others. Totally these kinds of exchange the ideas will benefit all of us and increase our knowledge. Besides that, as a blogger I will also can build up my self confidence by give some opinions. I love to discuss about the current issues.

Other than that, as a blogger I also can make some money by advertise some sort of advertisement such as from nuffnang and others. It can more successfully if I can get the more visitors on my blog every day. It’s so simple. You don’t have to do anything just put your advertisement on your blog and tell your friend to click that advertisement and you will get some advance. Besides that I also can find many online businesses that may be one day I will need that.

Lastly, why I like about blogging is because I can make my own page as I wish. I can decorate my blog as I like and will satisfy with that. I can make my own layout, background, and header, put my pictures and everything. I also like to see others blogger’s page. I like to see their creativity on decorate their own blog.

There’s more interesting about blogging but I have to be careful also because there are also disadvantage about the blogging world.

p/s : maklum le aku xpndai english..dh berkarat dh rasa skill karangan aku...hehe..

Sunday, September 18, 2011

Kembali setelah 3 bulan menyepi



assalamualaikum....

Huh ke mana hilangnya aku selama 3 bulan ni? tetiba muncul plak kn..igtkan xbalik2 dh...hahaha.. sebenarnya ada ja aku.. cuti u kan 4 bulan hari tu.. duk umah kt kg mna ada tenet. kalau ada pun mls nk update..hehe.. nak g cc jgn harap la kan..hahahaha.

So, setelah 3 bulan, ari ni aku muncul kembali dengan header baru..hahaha.. cantek x? x kan... hahaha buat header ni dengan cepatnya. xda header, xlalu nk hapdep blog...huhu...

Apa cite ye 4bulan cuti ni? haa cite paling hot adalah.... i'm gained weight !!! hahahaha. dulu sebelum cuti 4 bulan berat aku around 46-48kg, and now ? hahaha dh 50-53kg dh.. kjap turun kejap naik tapi xdenye nk turun bawah dari 50kg...hampeh tul...hahaha..xpa2, i'm trying...tguuuu...


okey, cite hot seterusnya, insyaallah aku akan bertukar status x lama lg...huhu... nervous ni... hahaha tukar status apa? tungguuuu... sabar ye... nnti taw la..hehehehe...

Erm dah seminggu aku start kuliah kt UTHM ni.. dapat hostel tmn U... dekat sgt dgn Mc D...haha tp aku xpenah skalipun lg pegi Mc D tu...sedang menahan nafsu...hohoho...almaklum la poket dh ringan kan.. dapat loan awal sgt..xmacam ptptn dorg masuk sini baru dapat. aku ni dh dkt 2 bln dh loan aku dpt...dh kering dh pun...bershopping sakan kt rumah...padan muka...wahahaha...

ok la, lepas ni aku akan rajen menghapdep blog ye... jgn risau.. ( ada ke yg rindu entry aku? haha-perasan la tu )

Tatatatata....

leave your link here and i'll drop by