Tolong Klik, Nak Pergi Bercuti :)

Sunday, August 29, 2010

♥ sumpah best ! ♥

woO0 ! superb gle r last 3 days ! leh dating ngn b... x t'kata besh nye coz dh 2 bln lebih xjmpa. huhu.

smpt gi shuping kt downtown, tp xle shuping mane pn..hehe.. just bli 2 kmeja ngn sehelai tdung...huhu.


ni la kemeja tu.. dua2 b yg pilihkan...huhu



yg ijau ni aku suke pkai..hehe

ni lak tudung yg bli tu..aku xsuke tp xtau r npe b suke sgt..die pksa aku bli. utk xkecil kn ati die, aku amik gk la wlupun sumpah aku xsuke ! bulat doe muke aku ! huh.. sabo je le..ade lak die ckp cmel aku pkai cmni..huh!


yg putih ni lak cardigan aku bli kt JJ tmn maluri. time ni ikut kk linda n aisyah nk shuping..hehe smpat gk aku capai cardigan putih ni.. but mmg puas ati le.. cntik n selese..


then ni antara gmbr2 yg smpat di snapkan time dating...huhu.. ade g tp dlm hp my b. lupe nk bluetooth..huhu.

wlupun pnat but really2 hepi dat 3 days... thanks so much to my b cz bwk gi jln2 n to kk linda n aisya cz sudi tmpangkn umh korg..hehe

tht's all... the end !

Wednesday, August 25, 2010

♥ mOoD : hePi ! ♥

waa bestnyer rini... 1st, pg td aku gi pc fair yg wt kt uthm ni.. jln pny jln, bekenan la kt beg netbook jnama HP tu... rege die rm36... jenuh mintk kurg pn xdpt..cis ! then tpon b, b ckp amik le.. t die byr blik duit aku.. wawawawa...suke3 ! thx b..luv u...huhu


then ptg td aku sje je check kt website yysn prk, tgk2 dpt... alhamdulillah.. syukur sgt cz dpt.. 28k... yg pnting, xde kna byr interest wlupn seposen ! suke gle ahh ! huhu.

tp cian kt adik.... dia xdpt..aku rasa myb aku dpt pn sbb tgk record yg dlu kot.. aku dh pnh pnjm..kire ni sambung la.. cian adik..sabo je la ye..gpn mu kuar t jd cikgu dh. trus ja potong gji nnti..xrasa sgt pn la...

Tuesday, August 24, 2010

speechless !


really sad today.

my geology test result were not in my target.

need to work harder.

thx to cain coz give me some motivation !

now i've my target n i'll work harder to archive it !


Monday, August 23, 2010

sakit kepala


adoii sakit kpla aku.. gara2 duk pkir nk wt komen utk artikel kenegaraan ni... adoii nk tido dlu ahh

Sunday, August 22, 2010

artikel kenegaraan ?

huh utk kls knegaraan aku kna wt komen utk artikel.. pergh ape aku nk komen nih ??? dh la range m/s antara 3 - 5 ms.. ape la aku nk goweng nih ? huhu. aku amik tjuk kebangkitan semangat patriotisme. mati aku nk komen..kekekeke.... hahaha.. rabu dh kna anto..haha.. xpe la goweng je le. buh sambal sikit, perencah skit, jd la kn? haha.

♥ my mom's birthday is today ♥



ari i birthday mk aku... td tpon mk. mcm biasa la mk msti xkan igt birthday dia sendiri tiap2 thun..hehe. adik dh tpon dulu pg td.. cis... tu pun sbb aku bgn lmbt pg td.kekeke..lau x, aku la yg wish dlu.huhu.

umo mk aku da 63 thun..huhu..tp alhamdulillah mk msih sihat walafiat lg.. xde sakit pe pn.. kncing mnis mk pn dh kmbali ke tahap normal. cyg gle ahh kt mk. respek mk coz dpt didik kmi seramai 8 org ni..

huhu fmili kmi dh semakin mmbesar skrg dg
n mk n ayh dah ada 13 org cucu n becoming another 1...hehe. suke3.. cyg mk n ayh sgt2 ! rindu gle ahh.. dh dkt sebulan xblik..tgu 2hb ni aku blik kg ye beraya..waa xsabar gle ahh !







BestFreeDesign.Com border=

Saturday, August 21, 2010

kms bilik

hmm da lame gk la aku xupdated blog ni..sori le xde msa. lau ade mse pn, digunakn spenuhnya tido..haha. emm aku ada intrview gov la next week n another week.. keje kt perbadanan pengurusan sisa pepejal. intrvw kt kl.. 27hb ni utk jwtn pnolong jurutera n 2hb lak utk jwtn pgawai alm sekitar.. hope sgt2 dpt mne2 satu jwtn ni..huhu..aminnn huh aku bru sudah kms bilik..gile tul la bilik aku.. semak gle dowh ! da mcm tmpt pelupusan sampah la plak aku tgk..haha. pnat aku kms tadi.. hahaha..try tgk gmbr2 kt bwh ni.. msti korg trkejut...huhu.ni bju2 yg aku sidai semalam coz kt cni xde ampaian.ade pn kecik je tmpt die. so aku sidai la dlm bilik..huh

ni la tmpt aku..hehe pnuh bju yg bersidai. hehe

ni lg..haha. ank dara apa la cmni..hohoho



n ni slps aku kms... cun woo ! da tukar cadar ska
li.hehehe

Sunday, August 15, 2010

alex vs hero ?

huh arini mcm2 bnda blaku. tp xlrt r nk gtau sume.. satu2 ye.

1st, rini b blik kg..waa bestnye..jeles ! sbb aku xleh blik waaa... b nek bs kt jln duta td kul 7 n smpai kmnting kul 9.50pm. nek bs ke nek pe tuh?laju gle r bs tu..huhu.. pas blik, die gtau die smpai pastu snyp sunyi.. tido ke nyembg ngn mk die xtau r.. mklum le da lama xblik kg..bz je mmnjang.huhu.
xpe..let him with his mom..rindu sgt le tu.huhu

2nd, rini aku dmm. gi klinik to klinik ttp le plak..sakit tkak aku..hmm.dmm pn ada.

3rd, mane tah alex ni pegi. dh dkt 3minggu ilang mk gtau. lps mk blik dri hntr aku kt uthm ni, dia ada la blik kjp.pastu ilang smpai skrg xblik umh. mmg nk kna la alex ni. time aku kt umh, asyik melingkar je tido.time aku xde ilang.. tkut aku mrh le tu sbb aku slalu mrh die gi jln..hehe. hope he will be safe.. rindu alex sgt2...

4th, mk ckp mmndangkan alex jarang blik umh, mk nk amik kcing baru dari tok chik..jntan gk.. lau jdi le, aku nk nmakan dia HERO. sempena nma meow yg kna potong kaki. sadis gle tgk meow tu. tp aku respek r sbb dia tabah utk idup. n aku mmg btrima ksih sgt2 kt tn yg amik bela die.. syabas ! jasamu hanya Allah yg mmpu bls. n kpd org yg potong kaki hero tu, tgu la blsn kmu kt akhirat nnti !!!! Allah akn wt lg truk dri apa yg ko wt kt binatang ksygn nabi ni..



video



5th, leh ke alex bdamai ngn hero bru aku ni
??? alex ni gila kuasa sikit.. bg dia, umh aku tu umh die je..xleh kongsi2...huhu.. xpe la. klu dia blik t, aku kurung le hero dlm blik..hehe...suke3... alex, blik le syg.. udah2 ler tu mgatai... smpai xigt nk blik umh mkn,,ish3 !

6th, aku xtau r idup aku kt cn
i still trumbg ambing lg n xstabil lg cz kja btangguh n aku mls sgt2! arghh mls pkir.. t la aku pkir sbb cmne pn kna pkir..huhu..

antara kje aku yg xsiap lgik :
~ lab geology ( graf lab 2 n lab 3 )
~ xprint lg minit mesyuarat kdmt msyrkt
~ xprint lg profil ahli kmpln knegaraan
~ xcari lg tmadun islam
~ xamik cop PA lg...
~ n byk lg la... mls dh nk tlis.. t tkut mnjerit lak aku tgh2 mlm ni..

so, aku nk tido dlu sbb aku da skit kpla ni... daaa

Friday, August 13, 2010

♥ 1 thn 3 bln 3 mgu 3 ari ♥

ari ni genap 1 tahun 3 bln 3 minggu n 3 ari aku kpel dgn my cyg... pejam celik pjam celik kjp je kn msa blalu.. tringat lg dulu tiap2 ari blik n gi praktikal sama2 ari2 slama 5 bln..huhu.. bestnya wktu tu.. selama kmi kpel ni, aku xpnh skali pn rasa jemu tau bkasih dgn dia. dia pndai amik ati aku. aku xpnh lg rasa btul2 disygi seorang lelaki bnma kekasih mcm apa yg dia wt.. aduh rindu sgt kt kmu suhaimi.. thx 4 evrything darlink.

xsabarnya nk bkk posa ngn b.., tp bila plak bleh? hehe.. ntah le.tgu aku blik kg le jwbnya... rindu nk bkk posa sama2 cm thn lps..bnyk kli bkk sama2..huhu.. rindu sgt2 saat itu..


ckp psal bln posa, alhamdulillah aku just trtinggal satu mlm je terawih. sebab aku ada lab geologi mlm tu.. stkt ni alhamdllh sbb aku msih dikurniakan kshtn yg baik utk wt solat sunat tu. n yg paling aku bsyukur, doa aku dimakbulkan Allah...aku sntiasa doakan b aku dibukakan pintu hati dia utk briman kpd Allah. n xsangka bln posa ni pintu atinya trbuka. dia dh posa, dah mula solat wajib.. aku bsyukur sgt2.. trima kasih Ya Allah.. moga2 dia akan trus beribadat kpd-Mu. sejuk ati aku.. cmni mmg suka la aku nk wat laki...hehe...


emm byk bnda sbnrnya nk gtau nih.. tp aku da ngntuk r sbb kna penangan ubat batuk BENA EXPECTORANT. kuat tul efek ubt tu..pas mkn jp je mata aku da layu. so aku bransur dulu la ye...

Wednesday, August 11, 2010

ramadhan dtg lagi


ari ni ari 1st umat islam brpuasa trutama kt Malaysia ni la cz klu kt nw zealand, mmber aku xposa lg. huhu. pg td aku bgn sahur kul 4.45am.... bgn2 trus kjut rmate aku iaitu kk dayat, syura n wani... then aku mkn nasi putih dgn tomyam..hehe mkn nasi sokmo aku ni.. pas mkn, tgu sbuh lak..smbil tgu, smpat gi on9..hehe. pas subuh, aku tido blik.. sedar2 kul 12 lbih dh.. itupn my cyg kol..hehe lau x mau ptg bru sedar..hehek.

ptgnya aku trun gi print surat prjnjian ptptn.huhu. then ptg gi bzaar rmdhan kt dataran anggerik uthm. xbyk pun jualnya.. hmm xbest sgt la mknn kt cni.. xmeriah bzaarnya..huhu.
aku brbuka td dgn yati n ija kt bilik ija sbb fizah xda. kuar ngn 5rus.. cian lak ija. rmate dorg pn bbka ngn mmber lain. so aku tmnkn la ija. rmate aku lak bkk pose ngn yulia n farehah skali. so xla rsa bslh sgt tglkn dorg.hehe.

pastu aku slt mghrib, gi mndi, solat isyak kt bilik. then siap2 gi terawih lak kt bilik aktiviti kt TF. wt 8 rakaat je kt cni. xmcm kt kg, wt smpai 20. huhu..tringat kt mk. esok plak la tpon mk..td bz.. xdan nk tpon. gpn hp pn xsmpt tpop lg.. rinduw mk sgt2 !
esok ada kls lak kul 8.. so aku da nk tido. my cyg pn da tido tau. huhu..nite...

eh rasanya xtlmbt utk aku ucapkan selamat menjalani ibadah puasa di bulan ramadhan yang mulia ini...

Monday, August 9, 2010

life at UTHM at dis moment

pjam celik pjam celik skjap je dh 16 ari aku kt UTHM prit rja, johot ni...huhu.. stkt ni best la idup aku kt cni.huhu.. yg bestnya aku ada kwn2 yg best kt cni... antaranya fizah, nisa, ija n yati...huhu kitorg dh jd rapat kt cni..


then aku dpt roomate suma yg best2 jgk... syura, kk dayat n
wani.. sporting depa suma ni..huhu kbtulan kls pn ada yg sama ngn syura n wani... kk dayat fakulti lain..dia elektrik. alhamdulillah la klu bab kwn2, stkt ni aku xda mslah la lg..hopefully nothings bad won't happen.. luv u guys !




yg jd mslhnya kt aku skrg ni ada 2 bnda ja. kita tgk satu per satu ye... :


1. mslh utama aku adalah aku ni pmlas. aku pn xtau r. suka sgt tangguh kja. klu ada kuiz ke test ke mmg aku wt derk je tau. wlupn rmate aku studi, aku still xtpengaruh ngn depa. asyik tido n on9 ja aku ni..adoii xtau r weh. mmg parah r pnyakit aku ni. padahal bru je smlm msul bengkel 'starting school'. lebih kurg cm kursus softskill cmtu la.. but still aku xinsaf lg. time dlm kls tu mmg smngat bkobar2, tp bila kuar ja blik tu, aku pnya smngat pn kuar skali tah terbg gi mna pn xtau r..huhuhu.. dasar pmls nk wt cmna. mood study still xjmpa lg.. haih...


2.
mslh kedua ni pn sma ja lbih kurang.. aku ni skrg dpt hobi bru iaitu KUAT TIDO.. adoii.. pntang ada msa ja aku tido. xda msa pn aku tido gk. kiranya aku
lg pntingkn tido r dri studi.huhuhu. dlm blik aku ni, aku le rja tido. dh la mlm tido paling awai bbnding depa, bgn pn lmbt gk..haha. truk2.. bila nk berubah tah. hrp2 xmlarat r pnyakit kedua ni.huhu... k la. aku nk smbung tido weh. sgt mngantuk. mlm ni nk studi mandarin. sok ada kuiz..bubye

Saturday, August 7, 2010

calculus

takot siot test calculus esok... test 1.. aku hram xtau nk jwb apa..studi gitu2 je.. bygkn la... bru msuk kls seminggu dh kna jwb test 1. dh la sminggu bljr 2 bab, kna kjar bdk2 1st intake lak tu...hadooiii apa la nseb aku. but i'll try my best.. dh gtau mk, ckp kt mk klu aku failed test ni mntak mf le cz xsmpat nk studi btul2..mk ckp xpe la..nk wt cmne..gpn bru je msuk..mk pn tkjut gler.. tQ mk...cyg mk..thx sbb pham mie...huhu.. k la..nk tido..test sok kul 9 tp kul 8 dh nk gi... wish me luck kwn2... daa nite...

leave your link here and i'll drop by