Tolong Klik, Nak Pergi Bercuti :)

Monday, January 23, 2012

I'm Engaged !!!!

hyep !

finally i'm engaged to my beloved Mr. B,

he's now is my fiance :) wee mood : hepy & thankful !!

tp da penat sgt2 ni...

next entry i'll review about the whole my E-day ok ?

layan je gmbar ni dulu :)

*my cincin tunang :)


*my tunang..opsss ! haha..ini meow ksygn aku k..


*hah ni baru btul my fiance a.k.a Mr.B


*this is me :) talking with Mr. fiance



p/s : sangat seronok dengan perasaan ini...hehe :)

Friday, January 13, 2012

2 bulan batuk : 5 jenis ubat




ok, kn aku penah cita kt sini kn tentang aku batuk teruk
smpai kena gi emergency kt spital bt phat.
ni la ubat batuk selama aku batuk 2 bulan ni...



* dari kiri, bena expectorant, cap ibu & anak. hurix gamat n madu, wood, n diphendyl expectorant

suma dh abeh. klu ada lg tu xsmpai 5ml pun..
tp batuk tetap xlega lg..
aku dh xtau nk try ubat batuk jenis apa lg..
hrp2 balik kg ni sihat la..
xpyh pkir psal ubat lg...huhu...


p/s:: still xlega g batuk ni...haih dugaan2...

yea ! final exam dh abeh

salam...

yea ! merdeka !

dh abeh dh final exam ptg tadi..(12.1.12)

penat sgt ari ni..lpas abeh paper trus angkat brg gi rmh mmber

sbb kt hostel kna kosongkn brg..boleh tgl 3 kotak ja kt sini.

dh penat...jom tido..

nyte...

p/s :: esok pg2 nk amik voucer buku 1 malay sia :)

Tuesday, January 10, 2012

kehilangan bakal anak saudara kembar

salam....

tadi tepon mk.. mk ckp kkk ipar aku masuk wad..aku tny knp? pastu mk ckp dia gugur... 9 minggu rasanya...

yg paling sedih, anak dia tu kembar plak tu... dh la anak dia yg last dh umo 9 thn, msti dorg nk sgt ank ni... lgpun umo dia dh 42 thn ni, ssh dh nk mngandung...sedih sgt...

aku ada ank buah kembar jugak sebelum ni, mknanya famili aku ada keturunan kembar la ye...hrp2 nnti pun aku nk ank kembar jugak lah...

erm kkk aku yg kawen thn lpas pun sedang mngandung 2 bulan, hrp2 semuanya selamat la. lama dh xdpt anak buah baru ni..huhu...

aku ada anak buah 14 org tau..hehe ramai kn? semuanya anak2 abg2 n kkk2 aku... keluarga aku sgt besar...kalau balik raya or knduri, penuh rumah tu...

nnti aku review sorg2 ye pasal ank2 buah aku :)

E - day : Misi Mencari Barang utk DIY Hantaran


Salam....

ok, hari ni mengantuk sgt taw. semalam balik dari test terus tengok movie cite A-TEAM... amik dari roomate, FIZAH... best giler smpai xsedar aku sorg je xtido lg... lastly tido kul 4pg. sedar je arini pkul 11 pg lebih...hehe ( xpyh bgn subuh ok, MC).

Hmm esok ptg ada exam Technical Writing..satu haper pun xstudy lg ni..hehe...wat mcm pro English je kn aku ni..hehe.. tp xpa la..japgi mlm aku study pulun ye..huhu..

Ok, xsabarnya nk balik kg n uruskan pasal majlis pertunangan aku nnti ( 22.1.12 ). Bakal tunang aku a.k.a Mr. B (lpas tunang nk pgil aper lak ek...hehe) akan dtg amik brg aku..mklum la student kn... abeh sem ja belambak brg nk bwk balik. dh la aku ni xbrp sehat, so dgn rela hatinya Mr. B nk dtg sini amik aku jumaat ni..

Alang2 dia dh smpai sini, org ckp kt Ayer Itam ada kdai borong barang kawen kn? so aku nk try ajak Mr. B usha2 kt sana mna tau ada yg bkenan di hati nnti.. maybe ari Sabtu kut bru pegi, kesian lak kt dia penat drive jauh2 kn. bg dia relax dlu...

Xda idea lg nk beli apa nnti, kna tenang2 dlu then draft la nk wat mcm mna hntaran tu nnti kn...hehe..

ok la, nnti aku review ye segala tntang E-day ni...( tp xla wat mjlis besar pun sbb aku bru je kehilangan ayah)...

p/s : nseb baik ayah sempat jugak jumpa n sembang n bg pesanan kt bakal Tunang aku...rindu ayah.... :(

Sunday, January 8, 2012

E- day : Pelamin anganku musnah



wau tajuk entry mcm sedih je...hehe...

sebenarnya sedih tu sedih jugak tp nk buat mcm mna kan... kemarin aku mcm biasa la tepon mk aku.( hari2 tau aku tepon mk aku).

pastu mak aku ckp, xpyh la buat pelamin mini tu...nmpk mcm meriah n besar ja knduri nnti... ayah dh la baru meninggal.mk pun edah xlepas lg. mk tkut org kg mengata... (mcm biasa la, org kg mmg kepochi pu n suka reka2 cita). so, aku dengan rela hatinya setuju la dgn mk... kesian gk kt mk kn..
aku nk dgr ckp sapa lg...ayah dh xda...

so, cancel pun ok jugak...dh selamat la 250 aku...hehe... xpe la..baru tunang..nnti nikah n kawen nnti aku wat pelamin besar punye...cisss berangan...hehe...

ok la, ni la pelamin anganku musnah tu... hehe dh siap tempah dh kt kkk tu...kna cancel balik...hrp2 dia xmrh la... :)


p/s : xpe, dgr ckp mak, ada hikmah la tu :)

Saturday, January 7, 2012

Aku kna suspek kena TB la pulak

salam...

ok, mlm semalam aku batuk yang amat dasyat smpai kna gi emergency kt hospital batu pahat...

batuk aku dh berlarutan smpai 2 bulan dh...bhnti masa aku balik kg ritu je, kt kg aku xbatuk langsung...siap boleh mkn rambutan n minum ais lg...

balik je kt hostel ni balik, trus aku batuk truk balik. smpai satu tahap semlm air mata aku dh berlinangan tanpa aku sedar...

pastu mmber aku huda n roomate aku fizah bwk aku gi kecemasan kt hospital bp... mmg kna mrh la sbb dh 2 bln bru nk dtg...pdhal dh 2x kut aku g pusat kshtn UTHM... dpt ubat yg sama plak tu...dh telan abeh pun xjadi ape...

then doc tnya aku bila last period..aku xigt...serius aku xigt sbb aku xamik tau pun...hehe lau period,period je la...xpnh nk catat ke x...

so doc ckp dia xleh wat xray trus...aku kna check air kncing dlu. so aku pun buat la.. bila dh sudah, air kencing aku xde pape. then gi la wat x-ray...

lpas wat x-ray doc ckp dia ckp aku xkna tibi...sbnrnya aku allergic kt habuk or air kt sini... kalau tibi, kt mna2 pun aku akn batuk berterusan. tp bila aku balik kg aku, seminggu je aku balik, mmg xbatuk pun... then doc gtau aku antara simptom2 tibi ni...batuk berterusan, mlm2 berpeluh, ada contact dgn org sakit tibi. tapi aku xda simptom2 tu...

aku cuma batuk berterusan ja tp kalau aku duk kt johor ni...so doc ckp ni sbb enviroment la ni...aku allergic kt enviroment..myb sbb aku duk kt hostel ni kut... duk cni pengudaraan xckup, asap kilang slalu sedut, air pun kotor...

so skrg ni aku kna continue mkn ubat, then aku xleh minum air sini...means kalau masak pun kna pkai air mineral, minum air mineral n kalau gi kdai pun xleh order air or ais...bwk je mineral aku ke mna2...

lagi setahun stgh aku kt cni xtau la brp kali lg aku akan kna batuk n demam mcm ni...aku tawakal je la..hrp2 ok...

p/s : hrp2 cpt sembuh before majlis tunang aku nnti :)

Thursday, January 5, 2012

E-day: cadangan hantaran utk Mr. B

ok, aku kna taip entry ni laju2...hahaha...

sekadar nk review pasal cadangan hantaran yg akan aku beli n gubah ( sendiri ok ! ) utk Mr. B nnti...



*cadangan tema aku nnti utk hantaran oren itam mcm ni..cantek kn?


Mr. B punya hantaran kkk dia tlg buatkan nnti... maybe adik aku akan bantu aku nnti... sebab dua2 org dh abeh exam time tu...hehe...

ok, ni antara cadangan aku... tp xkompem lg la nk buat brp... sama ada 7-9 atau 9-11...nanti dh beli brg baru taw...kna slalu update la dgn Mr. B :)

1) cup cakes
2) tuala / sejadah
3) kuih
4) kuih
5) coklat
6) gula-gula
7) buah2an
8) buku motivasi
9) kain pelikat
10) kain utk wat baju nikah
11) reserved

reserved tu sbb mak aku mcm semangat je nk tempah mcm2 kuih...




*cute kan? ni tema teddy bear..

kalau pihak Mr. B buat 7 je, aku akan reduce 2 hantaran... so yg berpotensi direject adalah kain pelikat & gula2 kut...

papepun kita tgk la nnti ye...hehehe...

daaaa.....

p/s : fokus utk exam statistik esok ptg plak... lpas statistik sambung lain ye...hehe...

Wednesday, January 4, 2012

another 18 days to E-day


ok,

tgk x tajuk entry tu? kalau baca dri situ brmakna korg mesti pikir aku dh settle suma kn pasal E-day aku ni...

tp malangnya....

satu hape pun belom ! sbb skrg aku tgh bz dgn final exam...tghari td aku baru abeh killer paper...eng. math 3.... bygkan 3 killer paper berderet2 3 ari lpas... dh mcm org gila aku rasa lpas kuar dwn DTII td...

ok, berbalik psal E-day aku ni... aku punya la xmo pkir lg tkut gnggu exam aku...smpai Mr. B tepon, aku ckp, jgn ckp psal ni lg bleh x? hahaha pdhal dia dh tkut dh sbb xbrp lma dh... mk aku pun dh xtido lena duk pikir menu apa utk hari tu, mk aku dh pgil org kg... tp aku????

hahaha konon smangat exam la kn... skrg baru aku bleh pkir sbb killer paper dh abeh, pasni ada lg 4 paper tp xla berat sgt subjek tu...

aku abeh paper khamis dpn... ari sabtu balik, trus nk gi beli brg utk hntaran... sbb aku dh xda msa... ada lg seminggu ja... naseb baik mini pelamin, makeup, accesories suma dh booking.... yg tgal hntran n kalau rajen le aku wat door gift ye...hehehe..

dulu bukan main berangan lg kalau aku tunang, semua nk wat sendiri, last2 semua aku booking je...hahahaha...xpe2, kawen t aku wat sendiri ye...

ok, la... nnti aku bgtau la knp tetiba jd tunang awal ni...ari tu mula2 igt nk wat feb ni. pastu tgguh plak sbb ayah bru meninggal, pastu jd plak... huhu...nnti aku gtau ye.. :)

daaa....

Sunday, January 1, 2012

hepi new year 2012 !


May the stars carry

shine upon you,

May the flowers fill

your heart with beauty

May hope forever wipe

away your tears,

I wish you the very best with a

year full of happiness

may u achieve all that u wish for…

Wishing you many wishes for the New Year

Have a great 2012 ahead

Happy New Year 2012


leave your link here and i'll drop by