Tolong Klik, Nak Pergi Bercuti :)

Saturday, December 31, 2011

Tenangnya balik kampung


salam...

seminggu jugak aku balik kg masa study week ari tu... balik kg ari jumaat, balik sini balik ari jumaat jugak...

sgt tenang bila duk kt umah sendiri... aku sbnrnya homesick...hehe... baru sebulan stgh xbalik umah, dh rasa mcm nk gila.

cadang nk balik 3 ari je, last2 rasa xlepas nk tgl mk aku.. balik le ari jumaat...itupun gagahkan diri..kalau ikut hati, ari ahad bru nk balik...hehehe...

* dlm keta otw balik kg dari ipoh

balik kg jumpa mak, jumpa techik, jumpa anak2 buah, n jumpa kucing baru...hehe...aku buh nama mimie... bgn pg aritu tgk meow tu dh ada dpn rmh...

bkk je pintu dia masuk buat mcm rmh sendiri. so apa bleh buat, bg je la mkn.. tp semalam masa nk tgl rmh, kitorg tgl je dia kt luar rmh.. pndai2 la cari mkn...

*ni la meow2 yg aku buh nama mimie tu...hehe...buat mcm rmh sendiri plak..


*ni plak techik aku...




ni plak techik aku..techik ni aku suh abg sulung aku jaga sebab kt kg aku xdak sapa..mk aku tido rmh anak2 sementara nk abeh edah.. so, abg aku ckp techik ni slalu kuar jln mana tah..mlm baru balik, balik ja luka sana luka sini...tgk la tu dh xcmel dh... dulu bulu gebu n licin je...techik2 apa nk jd ni...huhu...remaja zaman sekarang la katakan...melepak sana sini...hahahaha

so, setelah seminggu balik kg, kenalah start struggle study sebab exam strt isnin ni...

harap2 bleh la jawab exam ni...lpas jwb, kna tawakal la pada ALLAH... insyaallah....

aminnn...

p/s : sempat jugak keluar dgn Mr. B malam selasa lepas walaupun sekejap... Keluar beli barang exam then Mr. B belanja t-shirt FILA... cantik :)

Tuesday, December 20, 2011

Final Exam dah datang !

Assalmualaikum...

Lamanya xupdate blog... cian blog cik salmie ni...huhu... bz sangat2 la dgn kerja yg bertimbun2... assignmnt la, kuiz la, test la... ni plak minggu akhir...mgu dpn dh study week...lg la lec bz...dgn mana yg xsettle lg carry mark, mcm2 la bg assignment...hah ni la task2 yg aku kena settlekn sblm study week... mgu ni dh la aku nkbalik kg...dh sebulan lebih kut xbalik...rindu kt kg, mk, kucing, ayam... hahaha aym pun masuk senarai ke? hah banyak kan keja aku....

* hah yg dh tanda DONE ! tu maksudnya aku dh settlekn dh...


*hah ni ada lg ni yg xsettle ni...hrp2 dan la nk settle minggu ni..


*tudia aih sampai 7 paper aku final exam sem ni....masak2...


Jadual Final Exam dh keluar ni..ketaq lutut kut... mgu ptama ja 4 subjek... xtau la aku...tgal brp ari ja lg ni.... kna wat yg terbaek ni...balik nk mintak restu kt mk, kt kucing ( ops! ) hahaha...kt mak ja... n Mr. B jgn lupa...hehehe.

Erm Exam final 2 mgu ja...brmakna aku cuti sem nanti sebulan seminggu la...huhu...wondering apa nk wat cuti ni... ^_^ exam xpass lg dh pkir cuti :)

so, Good Luck utk diri aku sendiri n Kwn2 aku la kn...

p/s : ntah bila plak aku nk update blog aku...sempat ke? lps exam la kut...huhu




Friday, December 16, 2011

40 hari ayah meninggal dunia.


2.55 am

di kala saat sedang aku menulis entry ini, bermakna telah 40 hari ayah aku meninggalkan aku buat selama2nya... bmkna 51 hari aku dh xnmpk wajah ayah aku. ayah aku meninggal 11 hari selepas menjejakkan kaki ke baitullah...

ayah aku menjadi tetamu Allah setelah dijemput Allah ke sana. ayah aku mendapat anugerah dari Jbtn Agama Islam Negeri Perak kerana khidmatnya sebagai bilal masjid AR-Ridhuaniah selama lebih 30 tahun.( dari masjid tu kecik smpai la dh cantik n besar skrg...)

Xsangka 51 hari lepas aku masih boleh bergurau dgn arwah ayh. aku pesan kt arwah, nnti kt sana doakan aku supaya kawen awal... ayah aku ckp ayah akan doakan anak cucu ayah bahgia dunia akhirat...

Semalam ada kenduri arwah kt kg...(bt. kurau,perak)... tp aku xdpt balik sebab ada test hidrologi...tp xpa la.. mk pun ckp xpyh balik...study lg pnting... hmm rindu ayah...

moga ayh ditempatkn dlm kalangan mukmin2 yg beriman...aminnn...

al-fatihah...

Sunday, December 4, 2011

aku sgt mrh !


hari ni aku sgt mrh !!!!

mrh dgn siapa????

ada la....

dh lama aku pendam...

mcm la ko tu bagus sgt !!!!

arghhhhh !!!!!

tension !!!!

gi jauh2 dari idup aku weh !!

blah3!

Saturday, December 3, 2011

jumpa ayah dalam mimpi


assalamualaikum...

semalam aku rindu sangat kt arwah ayah... aku pun xbrapa sihat.. demam n batuk yg teruk... mula la aku teringat org tua aku...teringat kt mak, kt arwah ayah... rindu mak xpa, boleh call kg... tp rindu ayah apa aku boleh buat?

so semalam masa solat isyak, sujud terakhir tu aku mintak semoga Allah temukan aku dgn ayah dlm mimpi... sblum ni masa arwah ayh baru2 meninggal, aku ada mintak jugak tp xmimpi pun... so, smlm tu aku tawakal je...lepas solat tu aku terus tido, xsangka Allah makbulkan doa aku.

Aku dpt jumpa ayah. aku mintak maaf kt ayah, aku peluk ayah, aku cium ayah... pastu ayah xcakap apa...ayah cuma hulurkan kt aku senaskhah Al-Quran... yg aku perasan, tulisan kt alquran tu ada hijau2 sikit...xtau la apa maksudnya...

selama ni aku cuma baca yassin je setiap hari sama ada lps maghrib atau isyak....aku niat sedekahkan kt ayah... maybe ayah nk aku baca alquran pulak kut sedekah kt dia. ye la, xda apa yg boleh selamatkan kita bila kita dh meninggal dunia selain sedekah jariah, ilmu yang dimanfaatkan dan anak yang soleh yang sentiasa mendoakannya...

terasa sgt kehilangan ayah...semoga ayah beroleh ketenangan kt sana... anak2 n cucu2 ayah sentiasa doakan ayah di sini...

p/s : rindu ayah sgt2...semoga allah tempatkan roh ayah dlm kalangan org2 yg beriman...aminnn...


leave your link here and i'll drop by