Tolong Klik, Nak Pergi Bercuti :)

Thursday, March 31, 2011

perlu ke ikut ckp BF ?


hyep mula2 nk igtkan kt korg yg tajuk entry ni xda kena mengena dgn yg idup ataupun yg dh xda ok ?

huk3... sja la borink2 td sy surf sana surf sini jln sana jln sni dlm en. google.. then tjumpa la satu forum tu ckp perlu ke ikut ckp boyfriend ? so sy pun borink2 sy nk kasi le pendapat sikit ye...

hmm pada sy xsemua perkara kita perlu ikut ckp since kita belum ada ikatan yg sah kan. tp kalau bg kita apa yg dia ckp tu membawa kebaikan why not kita ikut. tapi apa2 pun yg penting kita perlu refer pada parents n famili dulu. then apa salahnya mintk pendapat bF jugak kan.


Tp yang paling xbestnya ada jugak di antara wanita2 kt luar sana yg terlalu mengikut kata2 si lelaki ksygn itu. suruh diet, dorg diet sampai bermati-matian konon bF xsuka gemok. then kalau BF xbg kawan dgn sesorang tu, dia ikut jugak, putus sahabat... kn dh menyakitkan hati kawan dh tu. ada jugak sampai mintak pendapat BF nk pergi mkn kt luar. Bf xkasi,xkuar mkn. mkn megi je kt umah. sanggup ke korang ?


Hmm kalau sy, sy pun ada jugak ikut ckp Mr. B tp sy dh tnya jugak pendapat kwn2, n parents. tp sebenarnya Mr. B ni jenis xkesah.hahaha. kalau sy mintk pndapat dia pn, dia suh sy pikir balik je sendiri apa buruk baiknya. hik2... dia xksh sy nk kuar ngn sape, kwn ngn sape, tinggal ngn sape as long as sy xmenipu,xjujur n xsetia. itu je. =) Mr. B sgt memahami sy....hehe

ok berbalik kpd topik tadi. memang la kalau kita ikut ckp bf tu menunjukkan kita ke arah patuh akan dia bila kita kawen nnti but korg kena pikir la arahan dia tu boleh buat korang merana atau bahagia? jgn la sampai korang nk kwn dgn sape, idup dgn sape pn dia yg kena tentukan n korg ikut je ckp die.. no no no ! xboleh mcm tu. selagi kita xberkahwin dgn dia kita masih ada hak ke atas diri sendiri n pilihan kita ok.

papepun, u all pikir dulu jgn main ikut je ckp dorg k.. kalau ke arah kebaikan go on tp kalau ke arah keburukan atau kemudaratan, xpyh la ikut k. biar je dia merajuk skjp..hehe. kalau dia syg korg, nnti dia pujuk balik la tu =)

p/s : Mr. B jgn mrh ye? sy tetap syg awak ! hehehe..


No comments:

Post a Comment

bg pendapat =)

leave your link here and i'll drop by