Tolong Klik, Nak Pergi Bercuti :)

Saturday, January 8, 2011

aku kena ragut :(

ini alkisah waktu seblm aku balik johor... aku xigt brp hb tp time tu ari sabtu. masa tu aku kuar tepeng dating ngn b. ktorg dh beli tiket wayang cite ngangkung.. tket kul 6.45ptg.


msa tu dlm pkul 4 lbih klu xsilap.. lps gi knduri rmh kwn Mr.B, kitorg pn kuar r nk tgk wyang. lps beli tiket, rasa cm lmbt gi wktu tyngn tu.then gi mkn icecream McD flavour twist.

ni sblm kna ragut..ahakz !

pastu aku pn ajak la b pegi tmn tasek nk jln2 amik gmbr dlu... hobi aku bgambar la katakan..huhu.

elok time dh naik moto, aku pn kuarkan hp sony aku dri beg sbb nk bls msg adik aku. then lps bls msg, aku pn konon nk amik gmbr r ats mto tu dlm side mirror. elok aku amik gmbr, tah dri mana tah ada moto dri blkg trus ragut hp aku tu n pecut.

ni r cntoh aku suka bgmbr atas moto... tp ni masa kt kedah. time bwk anak2 buah aku gi ronda2...huhu

aku trkejut tp xjerit kuat sbb aku cm tergamam r. Mr.B xprasan lg aku kna ragut. lps aku tsedar baru aku jerit gtau Mr.B...trus Mr.B pecut kejar. Mr. B ckp mmg peragut tu dh ready cz dia dh buang no palt moto dia awal gi. so xtau la no plat. cuma tau moto EX5 maroon baru gi. tah2 mto tu pn moto curi.

so kjar dia. dia naik bukit lake view tepeng. bukit tu mmg curam xyh ckp r. kwsn rmh org2 kaya.mmg r suka ats bukit kn. so dia mmg laju r sbb nek sorg. yg kitorg dua ni dh la nek kriss ja 2 org lak tu.. mmg xmmpu r nk kjar dia sbb merangkak2..haha. dh smpai pncak bkit tu, dia dh ilang..rasa2 dia msuk lorong2 kot.

so nk wt cmna, aku redha je la. Mr. B ckp nseb baik dia xragut handbag yg aku tgh galas tu. nk dijadikn cita pn ari tu aku galas hndbg aku.slalu Mr. B yg slalu galas (dia mmg suka...haha ). ermm Mr B ckp dia dh aim nk ragut hndbg aku tp sbb aku tiba2 kuarkan hp time tu, dia ragut ja la mna yg dia nmpk dpn mata n senang...

dh cari kt tmn tasek suma dh xda..dia dh ilang.. xpa la.. aku doakan peragut tu cpt insaf la sblm dia mati katak n xsmpat btaubat. hohoho...

then lps tu boleh lg aku gi sambung tgk wayang sbb aku xnk mmbazir duit tiket... gelak gk la skjp bila tgk cita ngangkung tu.. tp lps kuar sdih balik..waaa pastu mula la aku trauma..tringt2 ja hp kt tgn aku disentap oleh mamat xguna tu...

ni bgambar dgn hp my Mr.B... haa bru igt time tu ari krismas... sbb da pkok tu . bru igt..hehe

Lps tu tiap2 ari aku merenget nk hp kt b... b kata sabar2,,aku nk jgk..huhu... so aku tgu ja la... lps dpt tau result U, aku gtau b aku lulus semua. b pn belikn la hp kt aku.. C3.. maceh b =) cayang Mr.B.

ni la hp lama aku. wlupn mmg rugi dia ragut cz xdak hrga pn klu jual..huhu.. tp aku syg giler..huk2..dh la byk gmbr dlm tu..waaa... no pn aku kna wt len.

ni la hp C3 baru..yg Mr B hadiahkan... =)

No comments:

Post a Comment

bg pendapat =)

leave your link here and i'll drop by