Tolong Klik, Nak Pergi Bercuti :)

Saturday, January 7, 2012

Aku kna suspek kena TB la pulak

salam...

ok, mlm semalam aku batuk yang amat dasyat smpai kna gi emergency kt hospital batu pahat...

batuk aku dh berlarutan smpai 2 bulan dh...bhnti masa aku balik kg ritu je, kt kg aku xbatuk langsung...siap boleh mkn rambutan n minum ais lg...

balik je kt hostel ni balik, trus aku batuk truk balik. smpai satu tahap semlm air mata aku dh berlinangan tanpa aku sedar...

pastu mmber aku huda n roomate aku fizah bwk aku gi kecemasan kt hospital bp... mmg kna mrh la sbb dh 2 bln bru nk dtg...pdhal dh 2x kut aku g pusat kshtn UTHM... dpt ubat yg sama plak tu...dh telan abeh pun xjadi ape...

then doc tnya aku bila last period..aku xigt...serius aku xigt sbb aku xamik tau pun...hehe lau period,period je la...xpnh nk catat ke x...

so doc ckp dia xleh wat xray trus...aku kna check air kncing dlu. so aku pun buat la.. bila dh sudah, air kencing aku xde pape. then gi la wat x-ray...

lpas wat x-ray doc ckp dia ckp aku xkna tibi...sbnrnya aku allergic kt habuk or air kt sini... kalau tibi, kt mna2 pun aku akn batuk berterusan. tp bila aku balik kg aku, seminggu je aku balik, mmg xbatuk pun... then doc gtau aku antara simptom2 tibi ni...batuk berterusan, mlm2 berpeluh, ada contact dgn org sakit tibi. tapi aku xda simptom2 tu...

aku cuma batuk berterusan ja tp kalau aku duk kt johor ni...so doc ckp ni sbb enviroment la ni...aku allergic kt enviroment..myb sbb aku duk kt hostel ni kut... duk cni pengudaraan xckup, asap kilang slalu sedut, air pun kotor...

so skrg ni aku kna continue mkn ubat, then aku xleh minum air sini...means kalau masak pun kna pkai air mineral, minum air mineral n kalau gi kdai pun xleh order air or ais...bwk je mineral aku ke mna2...

lagi setahun stgh aku kt cni xtau la brp kali lg aku akan kna batuk n demam mcm ni...aku tawakal je la..hrp2 ok...

p/s : hrp2 cpt sembuh before majlis tunang aku nnti :)

No comments:

Post a Comment

bg pendapat =)

leave your link here and i'll drop by